Bonrepòs i Mirambell inaugura una exposició de Carmen Raga amb motiu del 8M

10 Expo (2)

També ha realitzat un taller sobre violència de gènere a través del conte “Pepuka”

L’hall de l‘Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va acollir ahir a la vesprada la inauguració de l’exposició “Essencial”, de la dissenyadora i il·lustradora bonrepostina, Carmen Raga.

L’acte va estar emmarcat en la Setmana de la Dona 2022, amb la qual l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació de Dones del municipi i la Mancomunitat del Carraixet, està tractant de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de continuar lluitant per aconseguir la igualtat efectiva.

L’exposició, organitzada per l’Associació de Dones del municipi, mostrava alguna de les obres més rellevants de Carmen Raga, que busquen transmetre, a través dels colors i les textures, sentiments de calma i tranquil·litat. 

Segons la pròpia il·lustradora, “envoltar-nos de coses boniques afecta al nostre estat d’ànim d’una forma molt positiva”, per la qual cosa tota la seua obra gira entorn de les emocions. 

A més, Raga va incloure tres retrats de dones, en concret de les seues amigues, amb l’objectiu de reivindicar el paper de la dona en la societat en aquest 8 de març. 

Tal com indica la presidenta de l’Associació, Conxa Alcover, “l’objectiu d’aquesta mostra va ser visibilitzar el treball creatiu d’aquesta veïna de Bonrepòs i Mirambell i posar en valor l’esforç de totes les dones que dia rere dia lluiten per la igualtat d’oportunitats i drets”.

L’exposició podrà visitar-se de 9.00 a 14.00 fins divendres que ve 11 de març. Per a aquelles persones que desitgen conéixer més a fons l’obra de Carmen Raga poden visitar la seua pàgina web: https://avvaestudio.com/

D’altra banda, en finalitzar l’exposició es va realitzar un taller sobre violència de gènere, a través del conte “Pepuka i el monstre que es va emportar el seu somriure”, a càrrec de la pedagoga Estela Moreno Bermúdez. 

“Pepuka” està basat en una història real que fa reflexionar sobre la violència de gènere i sobre la necessitat d’identificar els senyals d’alarma i les relacions tòxiques.

Aquest taller s’està duent a terme també en el CEIP Mare de Déu del Pilar perquè tots els xiquets i xiquetes, ja des de la infància, aprenguen la igualtat i la prevenció de la violència de gènere, els valors del bon tracte, el respecte, la diversitat i la tolerància.

Comenta la notícia