El PSOE s’alinea amb la dreta impedint el debat de la moció de Compromís pel benestar animal

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, del PSOE, va impedir explicar i defensar la urgència de la moció al portaveu de Compromís, Pep Val, tallant contínuament la seua intervenció mentre aplaudia part del públic on estaven les penyes de bous. La moció parlava de denegar autoritzacions a espectacles amb animals, com els bous al carrer, entre altres.

El PSOE de Paiporta va impedir al ple d’abril, celebrat ahir, que es debatera una moció de Compromís pel benestar animal. Albalat va votar conjuntament amb PP i Ciudadanos, per a no es declarara com a urgent la moció presentada per Compromís on proposava declarar la localitat lliure del maltractament animal, i en la qual s’especificava la prohibició dels festejos taurins.

El grup municipal de Compromís va vestir una samarreta on posava la paraula cultura, i les tres primeres lletres ratllades i substituïdes per “tor”, al·ludint a la paraula “tortura”, amb una frase baix que defensava un poble a favor del benestar animal.

Per al portaveu de Compromís, Pep Val, ahir el PSOE i el PP van negar al debat sobre la realització de bous al carrer i declarar Paiporta poble lliure de maltractament animal.

En aquest sentit, els ecovalencianistes han recordat una situació que es va viure al ple, amb Maribel Albalat interrompent contínuament al portaveu de Compromís impedint que explicarà la moció. Una de les interrupcions per part d’Albalat va ser quan Val estava al·ludint a la recollida de signatures en contra dels festejos taurins, aquesta interrupció va rebre l’aplaudiment de part del públic, entre el qual es trobava membres de penyes taurines locals i Vox.

Pep Val ha finalitzat destacant que l’objectiu de la presentació de la moció de Compromís és aconseguir una Paiporta lliure de maltractament animal i clarament la no autorització d’espectacles amb animals, concretament bous al carrer, tir i arrossegament i circs.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.