La bonificació per l’autoconsum d’energia dispara la instal·lació de plaques solars a Foios

Plaques solars (1)

L’Ajuntament aprovà en 2020 una bonificació del 50% en l’IBI durant 10 anys de la qual ja es beneficien 40 famílies

Des de l’any 2020, l‘Ajuntament de Foios realitza una bonificació del 50% en l’IBI durant 10 anys per la instal·lació de plaques solars en habitatges particulars per a l’autoconsum d’energia elèctrica. Des d’eixe moment, ja són 40 les famílies que s’han beneficiat d’aquesta bonificació i el ritme de peticions per a realitzar una instal·lació s’ha accelerat arran de l’augment de la tarifa elèctrica i de la crisi energètica.

Concretament, l’any 2020 van ser 5 les famílies de Foios que es van adherir a aquestes bonificacions, xifra que va augmentar en 2021 fins a les 20 famílies, un increment interanual del 400%. En els tres primers mesos de 2022 són ja 13 les famílies que han sol·licitat aquesta bonificació.

L’objectiu del consistori és que aquesta energia verda arribe a les comunitats de propietaris perquè es puga beneficiar qualsevol família de la localitat. Un habitatge d’un edifici comunitari també pot instal·lar les plaques en zones comunes, si compta amb el consentiment d’un terç de la comunitat.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Foios també s’aposta per l’autoconsum col·lectiu en cobertes municipals mitjançant la creació de la Comunitat Energètica Local i la seua primera instal·lació en la coberta del col·legi Rei en Jaume, de la qual es beneficiaran més de 100 famílies de la localitat. Aquesta setmana s’ha licitat la coberta i la instal·lació podria estar operativa a finals d’any. A més, està previst avançar amb altres instal·lacions, com la gran coberta multiusos que s’està projectant a l’aparcament del Sector Sud.

L’alcalde Sergi Ruiz valora molt positivament “totes aquestes iniciatives que tenen l’objectiu de treballar en la transició cap a un model de sobirania energètica, sostenible, que no contamine i que beneficie econòmicament les famílies”. El primer edil anima a la població a aprofitar aquesta oportunitat i sumar-se al canvi energètic que ja han començat 38 famílies de Foios, i que compta amb prop de 150 famílies que han sol·licitat formar part de la Comunitat Energètica Local.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia