Urbanisme finalitza les obres de l’entorn escolar del carrer Beethoven

Sandra Gómez destaca que amb esta obra el CEIP José Soto Micó contribix a generar un entorn escolar segur 

Finalitzen les obres de conversió en zona de vianants d’un tram del carrer Beethoven, entre l’avinguda del primer de maig i el carrer Litògraf Pascual Abad. Esta actuació, que forma part del programa Entorns Escolars Segurs, abasta una superfície de 1.200 metres quadrats.

El programa Entorns Escolars Segurs se centra en la millora de les zones que envolten els centres educatius, en este cas el CEIP José Soto Micó, on no hi havia quasi espai per als vianants. Amb esta actuació és redux la presència de trànsit rodat al voltant del col·legi i la contaminació associada per a donar seguretat a estos entorns de convivència dels xiquets, xiquetes i familiars, i, a més, proporcionar espais segurs i noves zones de joc.

Les obres, que s’han realitzat en un termini de dos mesos i han suposat una inversió de 124.000,00 € (IVA inclòs), han consistit en la conversió en zona de vianants d’un tram del carrer Beethoven. Per a això s’han substituït tots els paviments existents, a més d’instal·lar nous embornals per a la recollida d’aigües pluvials i una nova xarxa de reg per a la vegetació.

L’actuació ha inclòs la plantació de deu nous arbres, de les espècies tarongers i moreres, a més de vegetació de baix port, dins dels sis nous parterres que s’han instal·lat amb la reforma. S’ha instal·lat també nou mobiliari urbà, en el qual s’inclouen trenta-set bancs, a més de bancs de suport isquiàtic, que servixen de descans a persones que no poden utilitzar el mobiliari habitual. En la resta d’elements s’han tingut en compte els criteris d’accessibilitat que marca la normativa vigent i s’han col·locat bancs amb suport i reposabraços. Finalment, atés que forma part d’un entorn escolar i per tant punt de trobada dels xiquets i xiquetes usuaris del col·legi, s’han inclòs diferents jocs infantils sobre el paviment convertint este tram en una zona de jocs i d’esplai que millora l’espera a l’entrada i eixida del col·legi.

“Amb estes actuacions, des de l’àrea d’urbanisme, volem garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes en un entorn lliure de trànsit rodat reduint així la contaminació atmosfèrica i acústica que afecta especialment la infància, i generar espais de trobada i de joc en les entrades dels col·legis dels nostres barris, en este cas els barris de L’Hort de Senabre i Creu Coberta” ha conclòs la vicealcaldessa.


Comenta la notícia