Enguany hi participen huit centres escolars de la ciutat de València
L’Ajuntament col·labora amb el suport logístic, la cessió d’espais i subvencions per a les despeses sanitàries i de so

Un total de 1.400 xiquets i xiquetes de 27 centres escolars valencians participen hui en Musiescola, una trobada anual que promou la convivència, l’educació i l’aprenentatge musical. Enguany, l’esdeveniment té lloc al Palau de la Música i als seus jardins.
El projecte es coordina de forma altruista pels mestres dels centres escolars participants. L’Ajuntament de València hi col·labora proporcionant suport logístic, gestionant els espais i atorgant subvencions per a despeses de so i serveis sanitaris.
Els xiquets i xiquetes participants cursen educació primària i pertanyen a centres escolars de diversos municipis, com València, Xirivella, Alcàsser, l’Eliana, Alaquàs, Picassent, Puçol, Torrent, Losa del Obispo, Albalat dels Sorells, Alcublas, Paterna, la Pobla de Vallbona, Manises, Alfafar, la Font de la Figuera, Paiporta, Tuéjar i Xiva.
En total, vuit centres escolars de la ciutat de València participen enguany, entre els quals es troben el CEIP de la Serradora, el CEIP Professor Braille, el CEP Primer Marqués del Túria, el CEIP Rodríguez Fornos, el CEIP Les Arts, el CEE Rosa Llàcer, el CEIP Mare Nostrum i el CEIP Carles Salvador.
Durant la jornada, els menuts comparteixen experiències musicals i interpreten diverses peces. A més, enguany s’ha afegit un homenatge al col·lectiu Sedajazz, entre altres activitats. L’alumnat, de diferents edats, conviu, es coneix i realitza actuacions conjuntes de dansa, percussió, cant i pràctica musical. Aquesta desena edició de Musiescola està dedicada a la interculturalitat en la música.
Musiescola és un projecte col·laboratiu intercentres que va néixer de la iniciativa d’un grup de mestres d’educació primària amb la finalitat de crear jornades anuals de convivència musical escolar. Els creadors del projecte consideren que l’educació musical desperta i desenvolupa habilitats humanes i contribueix a una educació integral.
Musiescola s’ha convertit en un agent socialitzador que fomenta la integració artística grupal, crea llançs afectius i de coneixement mutu, treballa emocions, valors i inclusió i millora la convivència escolar mitjançant la dansa, l’art, la creativitat i la pràctica instrumental.