Picassent busca les diferències que fan feminisme

La campanya del 8M identifica les accions quotidianes que ajuden a tindre una societat més feminista.

L’Ajuntament de Picassent presenta enguany una campanya per al 8 de març, sufragada pels fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, adaptada a la situació actual i centrada en visibilitzar l’evolució i els canvis que s’han produït a la nostra societat amb el pas del temps i, concretament, al municipi de Picassent, en matèria d’igualtat.  

Per això s’han composat quatres escenes que representen àmbits quotidians del dia a dia ambientats en anys diferents, comparant-se així amb el moment actual. Quatre escenes fàcilment identificables per a la ciutadania a partir de les quals s’ha realitzat una definició del concepte de feminisme. Un concepte que de vegades és rebutjat doncs s’entén com a l’oposat del masclisme, idea que es pretén eradicar assenyalant diferents accepcions del terme per identificar-les a accions quotidianes que tenim integrades i normalitzades hui en dia i que no reparem en elles i que fan que la nostra societat siga més igualitària i feminista. 

Com en altres ocasions per a esta campanya, hem comptat amb la participació del veïnat i que es troba representada per la població més jove, el professorat, el teixit comercial, així com personal treballador de l’Ajuntament.

Totes i tots sabem que el 8M del 2021 es troba marcat per la pandèmia global sanitària de la Covid19. Per este motiu, des de l’Ajuntament i a través de la Regidoria d’Igualtat, s’ha considerat suspendre la programació d’activitats habitual que comportava l’assistència i la participació en massa de persones, com és el cas de la Manifestació a València. 

Eixa programació presencial s’ha substituït per un decàleg amb accions que tracta de commemorar esta data de forma alternativa. Accions com vestir-se eixe dia amb una peça de color morada; comprometre’s públicament amb el feminisme; decorar els balcons i els espais de treball amb banderoles i cartells feministes; sol·licitar una cançó a l’emissora municipal Ràdio l’Om; compartir  la campanya de la Regidoria, entre d’altres, són algunes de les iniciatives que es proposen a través de les xarxes socials per fer-les visibles en esta data.

A més, una programació especial des de l’emissora donarà cobertura i ampliarà la difusió amb testimonis que mostren l’evolució en matèria d’igualtat.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.