El Departament de Salut València La Fe se suma a la xarxa d’Excel·lència en Cures

El Departament de Salut València La Fe ha sigut triat com una de les sis organitzacions de tota Espanya per a participar en el programa de Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures

La Fe es va presentar com a candidata amb tres guies de Bones Pràctiques de Cures

El Departament de Salut València La Fe ha sigut seleccionat com a candidat amb altres sis organitzacions de tota Espanya, del total de les 33 que el van sol·licitar, com a Centre Compromés amb l’Excel·lència en Cures (BPSO).

“La nostra Comunitat, des de 2014, s’acull al Conveni de la Conselleria de Sanitat, amb el IIS La Fe i l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) per a poder participar en aquesta convocatòria”, explica Ana Regueira, directora Infermera del Departament de Salut València La Fe.

La iniciativa de centres compromesos amb l’excel·lència és un programa d’implantació de Bones Pràctiques en Cures que sorgeix a Espanya de l’acord entre tres institucions compromeses amb la Pràctica Basada en l’Evidència: la Unitat d’Investigació en Cures i Serveis de Salut (Investén-isciii), el Centre espanyol per a les cures de salut basats en l’evidència (CECBE) i l’Associació Professional d’Infermeres de Ontario (RNAO).

“Durant els tres pròxims anys, el nostre Departament implantarà aquest model canadenc, que fomenta les millors pràctiques reconegudes a nivell internacional, basades en l’evidència científica”, assenyala Ana Regueira.

Al final d’aquest període i després de la superació de les corresponents auditories el Departament obtindrà la certificació de Centre Compromés amb l’Excel·lència en Cures® (CCEC®/BPSO®).

L’objectiu és fomentar, facilitar i donar suport a la implantació, avaluació i manteniment, en qualsevol entorn de la pràctica infermera, de bones pràctiques en cures, basades en les guies RNAO.

“Amb això es pretén fidelizar l’ús de pràctiques basades en els millors resultats de la investigació en cures”, afig.

Concretament La Fe ha presentat a aquest programa una guia sobre “Lactància Materna” que posarà en marxa l’Àrea Clínica de la Dona en col·laboració amb un equip multidisciplinari d’Atenció Primària i Especialitzada; una altra guia sobre “Valoració i maneig del dolor” en col·laboració amb els serveis d’Urgències i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i una tercera guia sobre “Prevenció de caigudes i disminució de lesions derivades de les caigudes”, en col·laboració amb Medicina Interna i la Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD).

L’Hospital La Fe s’adhereix, d’altra banda, al Projecte de “Sumem Excel·lència” des del qual s’implanten recomanacions de bones pràctiques relatives a: valoració i maneig del dolor que desenvoluparan en el servei de Neonatologia; maneig conservador de la incontinència urinària no complicada que s’implantarà des del servei d’Urologia i la prevenció de l’obesitat infantil que està desenvolupant-se en el Consultori Auxiliar de Tendetes i el Centre de Salut de Silla.

“Amb les guies de Bones pràctiques en cures i el projecte Sumem Excel·lència, aconseguim transferir l’evidència científica a la pràctica clínica diària i adquirim coneixements que ens permeten millorar les cures que rebran els pacients des de la pràctica infermera. Ens ajuden a disminuir la variabilitat clínica, treballar amb evidència, millorar la qualitat de les cures i també sobre els resultats en salut”.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.