Les Biblioteques Municipals celebren el seu dia

Les Biblioteques Municipals celebren el seu dia amb una programació per a tots els públics centrada en el foment de la lectura

El 24 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Biblioteques

Amb motiu del Dia Internacional de les Biblioteques, que tindrà lloc el 24 d’octubre, les Biblioteques Municipals de València han preparat un programa d’activitats per a tots els públics, que abasta des d’exposicions, tallers i presentacions de llibres fins a contacontes i concerts, tot això enfocat al foment de la lectura. La regidoria d’Acció Cultural visibilitza este dia, a més, per mitjà d’un cartell que ha sigut distribuït per diversos mupis de la ciutat, a més d’una pancarta que lluirà al balcó de l’Ajuntament.

Un total de 42 activitats culturals arribaran a la majoria dels barris de València. La programació cultural de les biblioteques municipals entorn d’esta efemèride inclou tallers específics per als més xicotets: les biblioteques de Marxalenes Joanot Martorell”, Patraix Azorín”, Exposició, Ciutat Fallera “Vicent Tortosa i Biosca” i Arrancapins “Eduard Escalante” organitzaran, tant en horari de matins com de vesprades, una activitat molt especial que vol portar l’espai de les biblioteques més enllà dels seus murs.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que les accions que s’han programat en el marc d’este dia en les diferents biblioteques de la ciutat són “molt variades i tenen per objectiu contribuir al foment de la lectura, afavorir un acostament del públic als llibres i ressaltar l’important paper que estos juguen en la nostra societat; ens sumem així al lema d’enguany, ´BiblioTEcuida´, que destaca el paper d’estos espais culturals com a pilars fonamentals al servei de la ciutadania”. Ibáñez ha destacat el valor “d’una lectura que cura: la lectura té un impacte directe tant en el desenvolupament de les capacitats cognitives com en el benestar i salut mental”.

A estos tallers s’unirà la inauguració de l’exposició ‘Dones del món’ a càrrec de Creu Roja, a la Biblioteca de Sant Marcel·li-Camí Real “Clara Santiró i Font”. Esta mostra pretén sensibilitzar a la població de la ciutat de València sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant accions d’inclusió relacionades amb cultura i visibilitat i arrancarà el 24 d’octubre, Dia de les Biblioteques.

Una altra activitat prevista al voltant del Dia Internacional és el concert a la Biblioteca de Castellar-L’Oliveral “Matilde Ramos” protagonitzat per alumnat i professorat de l’escola de música Vicente Gimeno, el 22 d’octubre a les 11.30 hores. El mes es tancarà amb altres sis tallers, dins de la programació de la Plaça del Llibre en la mateixa plaça de l’Ajuntament, que tindran lloc entre el dissabte 29 i el dilluns, 31 d’octubre, sota els títols “Espanta la por!: Històries de monstres” i “Qui està darrere de les màscares?”.

A més, la regidoria d’Acció Cultural visibilitza este dia a través d’un cartell il·lustrat que ha sigut distribuït en el mobiliari urbà de la ciutat i d’una pancarta que lluirà al balcó de l’Ajuntament i una acció en xarxes socials. L’autora del cartell és la il·lustradora valenciana Patricia Bolinches, que té una dilatada trajectòria en el disseny gràfic, la comunicació i la il·lustració.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.