L’horta pateix un del pitjor capítols de plutja dels últims anys

La segona DANA de la tardor ha deixat este cap de setmana granís, pedra i molta plutja a Aldaia, a l’Horta Sud. Aquesta situació ha posat al barranc de la saleta, que travessa la localitat, en situació de desbordament a conseqüència d’unes plutges torrencials que han superat els 123 litres per metre quadrat en la mitjanit del dissabte.

Des de primera hora del matí s’han tallat túnels i carrers davant l’acumulació d’aigua. Situació que es va repetir a la localitat d’Albal, que va tallar el camí de la pedrera, la rotonda de la trilladora i l’accés al túnel del camí de la foia. A més, el camí Ramon alapont es va inundar.

Per la seua banda, Torrent també va aconsellar extremar la precaució dels conductors davant el perill per inundacions. I és que a la localitat de l’Horta Sud van caure més de 130 litres d’aigua, acompanyats de fortes ratxes de vent. Es van registrar diversos incidents degut a inundacions i rescat de persones atrapades. Aquest fou un dels majors registres dels últims anys, que generaren diverses incidències en distints punts de la ciutat. Per aquest motiu, totes les activitats programades per al cap de setmana, com partits de futbol, activitats en la biblioteca, el quart rally ciutat de torrent i el rastre solidari contra el càncer. Es tallaren, a més, pasos del Parc Central i el Camí del Cementeri, així com els camins de Picassent i Alcàsser. 

Durant el diumenge, dia de treva de les plutges, es realitzaren les tasques de neteja i condicionament de les vies públiques de Torrent, després d’haver patit un dels episodis de temporal més intensos dels últims anys, que va deixar en la ciutat més de 150 litres per metre quadrat, concentrats en poques hores, i nombroses incidències en el terme municipal.

D’altra banda Manises també va haver de prendre mesures davant les inundacions. Així, el seu aeroport va haver de tancar les seues pistes davant la gran quantitat d’aigua acumulada, registrant-se 150 litres per metre quadrat en tan sols 24 hores. De fet, el barranc de la Presa es va desbordar per l’acumulació d’aigua i els bombers van haver d’evacuar quatre vivendes d’una urbanització que quedaren inundades. 

El centre de coordinació d’emergències de la generalitat ha rebut més d’un centenar de telefonades en la primera hora de les plutges. Unes plutges que ja es consideren de les més fortes que han hagut en la zona en anys.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.