Educació organitza les ‘I jornades Biblioinnova’t

Educació organitza les ‘I jornades Biblioinnova’t: creant xarxes d’aprenentatge’ per a fomentar les biblioteques escolars com a espais d’innovació

Educació organitza les ‘I jornades Biblioinnova’t: creant xarxes d’aprenentatge’ per a fomentar les biblioteques escolars com a espais d’innovació.

Participen professors d’aproximadament 700 centres educatius públics de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa i el Cefire d’Innovació Educativa, han organitzat les ‘I jornades Biblioinnova’t: creant xarxes d’aprenentatge’ amb la finalitat de convertir les biblioteques escolars en espais socioeducatius d’innovació.

Així mateix, entre els objectius d’aquestes jornades, en les quals participa el professorat de al voltant de 700 centres educatius públics de la Comunitat Valenciana adherits al projecte Biblioinnova’t, també destaca l’intercanvi d’experiències d’innovació educativa o la creació de xarxes de centres per a abordar els reptes educatius presents i futurs.

Per a tindre un major abast divulgatiu, s’han organitzat tres jornades presencials en tres localitats de la Comunitat Valenciana.

  • 27 de març: Universitat Miguel Hernández d’Elx.
  • 3 d’abril: Centre Integrat Públic de Formació Professional La Costera, a Xàtiva.
  • 10 d’abril: Centre Integrat Públic de Formació Professional Costa de Azahar, a Castelló de la Plana.

Les jornades s’estructuren en dues sessions, una presencial de 5 hores (de 09.00 a 14.00 hores) i una sessió en línia de 3 hores, que tindrà lloc el 14 d’abril de 17.30 a 20.30 hores.

El programa inclou diverses ponències, espais de diàleg i reflexió perquè els participants puguen intercanviar experiències i compartir inquietuds sobre les biblioteques públiques i els centres escolars.

Projecte Biblioinnova’t

El projecte Biblioinnova’t, impulsat per la Conselleria d’Educació, pretén dinamitzar les biblioteques escolars de la Generalitat i fomentar la lectura.

Aquest curs escolar compta amb la participació de 1.350 centres educatius públics:

  • 658 a la província de València.
  • 503 a la província d’Alacant.
  • 189 a la província de Castelló.

El pressupost per al curs 2024-25 és de dos milions d’euros, que es distribuirà entre els centres seleccionats. Cada centre rebrà una mitjana de 1.481,48 euros, encara que en alguns casos aquesta quantitat podrà arribar fins als 3.500 euros.

Amb aquesta dotació econòmica, els centres podran adquirir recursos per a transformar les seues biblioteques en espais socioeducatius innovadors, versàtils i oberts a la comunitat educativa, a l’aprenentatge, la col·laboració, la investigació i la inclusió.

La distribució de la inversió serà:

  • 30 % per a transformació i adequació dels espais.
  • 10 % per al foment de la lectura i dinamització de biblioteques.
  • 10 % per a adquisició de fons bibliogràfics.

El projecte Biblioinnova’t es posiciona com una iniciativa clau per a millorar les biblioteques escolars i potenciar-les com a eines fonamentals en el desenvolupament educatiu.