Els danys per badat com adversitat climàtica tindran dret a indemnització

Els danys per badat han afectat una gran part de les zones productores generant pèrdues quantioses

Els danys per badat de cítrics quedaran cobert per l’assegurança agrària, Així ho han donat a conèixer les principals organitzacions agràries, AVA-Asaja i La Unió de Llauradors.

L’Alteració en les condicions climàtiques, especialment els dèficits hídrics seguits de períodes humits, ha ocasionat en aquesta campanya problemes de badat en algunes varietats de cítrics des de gener.

Primer van aparèixer en parcel·les puntuals però després les pèrdues són cada vegada més quantioses en el conjunt de zones productores.

AVA i La Unió han dut a terme diferents iniciatives i gestions per tal que Agroseguro incloguera els badats de cítrics en la categoria d’adversitat climàtica amb dret de percebre indemnització econòmica.

Els estudis també duts a terme pels tècnics d’AVA determinaren que el badat de la pell s’havia produït després d’una sèrie de causes meteorològiques extraordinàries.

Existeixen danys pel badat en les tres províncies , encara que amb major intensitat en les comarques de Camp del Túria, Plana Baixa i Plana Alta. Afecta a diferents varietats, sobretot a Ortanique, Naval Powell i Lane Late.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.