Catarroja s’enforteix amb les entitats del tercer sector”Destaquem el paper fonamental de les organitzacions que s’enfoquen en la promoció del benestar social dins de la reconstrucció”, assenyala la regidora de Serveis Socials, Núria Blanch.
La regidoria de Benestar Social ha celebrat una reunió informativa i de coordinació estratègica amb les entitats del tercer sector, en el marc del Pla de resposta immediata, reconstrucció i rellançament davant els danys ocasionats per la DANA.

Aquest pla està emparat pel Reial decret-llei 7/24, de l’11 de novembre, que estableix mesures urgents per als municipis afectats.
Actualment, una dotzena d’entitats col·laboren activament amb el servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Catarroja: Novaterra, Novafeina, Cepaim, Moviment per la Pau, València Acull, Rogle, Provivienda, Mediapro, Diagrama, Alanna i COP-CV. “Treballem de manera coordinada i en xarxa per complementar la promoció del benestar social, la defensa dels drets de la ciutadania i la resolució de problemes socials”, ha subratllat la regidora Núria Blanch.
Principals àmbits d’actuació de les entitats participants:
- Novaterra i Novafeina: itineraris d’inserció i formació per a l’ocupació dirigits a la població desocupada.
- Cepaim: assessorament legal i atenció psicosocial a persones migrants.
- Moviment per la Pau: ajudes puntuals a famílies i serveis d’informació i assessorament, canalitzats des de Serveis Socials.
- València Acull: suport a persones vulnerables, especialment immigrants i dones, en processos d’inserció i ajudes puntuals.
- Rogle: mediació hipotecària, en col·laboració amb la Mancomunitat de l’Horta Sud.
- Provivienda: assessorament a la ciutadania afectada per la DANA en la tramitació d’ajudes i reclamacions a companyies asseguradores.
- Diagrama: programa de benestar emocional per a infants, adolescents i les seves famílies.
- Alanna: suport i acompanyament a dones víctimes de violència de gènere.
- COP-CV: atenció psicològica a joves i adults.
Aquestes entitats complementen l’acció municipal a través d’itineraris sociolaborals, formació per combatre la bretxa digital, assessorament legal, acompanyament a les famílies, atenció psicològica, programes de salut mental i ajudes econòmiques, sempre en coordinació amb el departament de Benestar Social.