El Palau de Congressos de València ha tancat 2024 amb xifres rècord que el consoliden com a líder del sector congressual a escala nacional i internacional.
El Consell d’Administració ha aprovat els comptes anuals, que reflectixen un any de creixement sense precedents.

L’activitat global ha augmentat un 31 % i el volum internacional un 63 % respecte a 2023, amb 100.912 assistents i més de 110.000 pernoctacions generades a la ciutat. Els ingressos han superat els 6 milions d’euros, una fita mai aconseguida fins ara.
Segons Paula Llobet, presidenta del Consell i regidora de Turisme, “estos resultats demostren la solvència financera del Palau, el seu control de gasto (només un 22 % d’increment) i la seua consolidació com a espai d’esdeveniments d’alt impacte”.
Entre les claus del creixement, destaquen la confiança en l’equip humà, l’aposta per la tecnologia i la projecció internacional, que ja representa el 45 % de la facturació. El resultat comptable net ha sigut d’1,7 milions d’euros i el fons de maniobra s’ha situat en quasi 2 milions, garantint estabilitat i capacitat de maniobra.
Inversió en innovació i sostenibilitat
El Palau ha invertit més de 2 milions d’euros, amb suport dels fons europeus Next Generation, en millores com sistemes audiovisuals d’última generació, pantalles LED, il·luminació personalitzada, tecnologia 4K o un bessó digital per a optimització operativa.
Aquestes millores han facilitat 37 noves candidatures i una cartera futura de més de 100 esdeveniments.
Compromís social i mediambiental
El Palau ha reforçat el seu rol com a agent social amb acords com el signat amb la Fundació Asindown, facilitant formació i ocupació inclusiva. A més, el projecte MagNuS+ ha permés donar més de 8.000 racions al Banc d’Aliments.
Com a seu col·laboradora de la Capitalitat Verda Europea, el recinte aposta per la compensació de la petjada de carboni, la Guia de Bones Pràctiques per a esdeveniments sostenibles i un model de gestió alineat amb els objectius climàtics de València.