Del 6 al 30 de maig, l’Agència Tributària Valenciana (ATV) oferirà de manera gratuïta i personalitzada un servei per a ajudar la ciutadania de la Comunitat Valenciana a confeccionar la seua declaració de la renda per via telefònica.
Aquest servei, conegut com ‘Li telefonem’, es presta en col·laboració amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT). L’inici del servei de cita prèvia, previst per al 29 d’abril, es va ajornar fins al 30 d’abril a causa d’un apagó elèctric a la península.

La consellera d’Hisenda i Economia, Ruth Merino, ha destacat que l’objectiu de la Generalitat és “oferir una assistència àgil, senzilla i personalitzada”, com a alternativa a l’atenció presencial.
La cita prèvia per a rebre aquest servei es pot sol·licitar a través de:
- La pàgina web de l’AEAT
- L’aplicació mòbil ‘Agència Tributària’
- Els telèfons 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic 24 hores)
- Els telèfons 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 h)
Personal tècnic de l’ATV ajudarà els contribuents en la complimentació i presentació de la declaració de la renda durant tot el període actiu del servei.
Servei presencial ‘Més a prop de tu’
A partir del 2 de juny, l’ATV posarà en marxa també el servei d’atenció presencial per a la declaració de la renda en les seus de València, les delegacions d’Alacant i Castelló de la Plana, en 62 oficines liquidadores i en municipis com Ademús, Ayora i Paiporta.
Aquest servei estarà disponible fins al 30 de juny, i la cita prèvia es podrà sol·licitar del 29 de maig al 27 de juny per les mateixes vies que l’atenció telefònica.
Nou punt d’atenció en Paiporta per als afectats per la riuada
La Generalitat ha anunciat la posada en funcionament d’un nou punt d’atenció presencial a Paiporta, pensat especialment per a assessorar les persones afectades per la riuada del 29 d’octubre. Aquesta oficina estarà situada a l’Ajuntament i comptarà amb tres tècnics especialitzats de l’ATV.
Segons ha explicat la directora general de l’ATV, Sonia Díaz, els damnificats podran accedir a una deducció del 100 % de les despeses de reparació de l’habitatge habitual, fins a un màxim de 2.000 euros, aplicable a les declaracions dels exercicis 2024 i 2025.
A més, s’aplicarà una deducció del 45 % sobre la quota autonòmica per inversions en capital de determinades entitats, amb un màxim de 9.900 euros per contribuent. Es calcula que aquestes mesures podrien suposar un estalvi de fins a 32 milions d’euros per a les persones afectades.
Deduccions fiscals socials per a un estil de vida saludable
Per segon any consecutiu, la ciutadania podrà beneficiar-se de deduccions en el tram autonòmic de l’IRPF per despeses relacionades amb la salut, la pràctica esportiva i les activitats saludables:
- Fins a 150 euros per tractaments de salut bucodental o mental
- Fins a 100 euros per ulleres graduades o lents de contacte
- Deducció del 30 % per pràctica esportiva, ampliable al 100 % en determinats col·lectius, amb un màxim de 150 euros per contribuent
Segons ha destacat Ruth Merino, més de 424.600 contribuents es van beneficiar d’aquestes deduccions l’any passat, amb un estalvi global de 50 milions d’euros. Per a enguany, s’estima que fins a 750.000 persones es podran beneficiar, amb un impacte de fins a 217 milions d’euros en reducció de càrrega fiscal.