Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha convocat una nova línia d’ajudes destinada a fomentar la contractació de persones desocupades de 30 anys o més per part dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana, especialment en municipis rurals o en risc de despoblament.
Amb aquesta mesura, es preveu que fins a 350 entitats locals puguen oferir contractes d’almenys 10 mesos de duració a jornada completa

Amb aquesta mesura, es preveu que fins a 350 entitats locals puguen oferir contractes d’almenys 10 mesos de duració a jornada completa, amb una inversió prevista que supera els 8,9 milions d’euros, cofinançada pel Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027 i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).
Impuls al territori i a l’ocupació inclusiva
Poden accedir a aquestes ajudes els municipis de menys de 1.000 habitants, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, així com els que, encara que superen aquest llindar, han estat declarats en risc de despoblament per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat.
Les persones contractades duran a terme treballs d’utilitat pública o interès social als seus municipis, cosa que els permetrà adquirir experiència laboral i millorar la seua ocupabilitat. Per optar a aquests llocs, només cal estar inscrit com a demandant d’ocupació en un Espai Labora i mantindre les dades actualitzades (formació, experiència, idiomes…), sense necessitat de presentar cap sol·licitud específica ni apuntar-se en cap llistat.
Labora publicarà a la seua web oficial instruccions detallades del procés de selecció dins de la subvenció EXPLUS 2025.
Compromís amb totes les edats
Aquesta convocatòria complementa la ja anunciada per a menors de 30 anys, cosa que permet a Labora atendre tot l’espectre d’edats de persones desocupades amb una estratègia integral de foment de l’ocupació.
La subvenció mínima per entitat és de 51.036 euros, suficient per a cobrir almenys dos contractes complets amb salaris i cotitzacions. Els ajuntaments poden ampliar la duració de les contractacions amb fons propis si així ho desitgen.
Amb aquesta actuació, la Generalitat reforça el seu compromís amb un desenvolupament territorial equilibrat i sostenible, promovent l’arrelament poblacional, la dinamització rural i la inclusió laboral de col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat de treball.