Premi de Festes Inclusives i No Sexistes per a la Mancomunitat de la Ribera Alta

La Mancomunitat de la Ribera Alta ha estat reconeguda amb una menció especial dins de la segona edició dels premis Festes Inclusives i No Sexistes organitzat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusive per la campanya “Elles també parlen, escolta-les”. El president de l’entitat comarcal, Txema Peláez, va ser l’encarregat de rebre el guardó de mans de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. Els municipis de Montanejos, Ondara, Pego i Oliva també van ser reconeguts en diferents categories dels premis pel seu treball.

L’objectiu de la campanya “Elles també parlen, escolta-les” és la sensibilització amb perspectiva de gènere com a eina de prevenció de tota la societat, així com l’atenció integral especialitzada als grups de dones més vulnerables, tenint en compte les seues múltiples discriminacions, amb la finalitat d’erradicar qualsevol forma d’agressió o discriminació basades en el gènere. Així, s‘han confeccionat diversos díptics i fullets informatius per ser utilitzats en els punts violetes de la comarca, amb informació descriptiva sobre els diferents tipus de violència masclista, a més dels passos a seguir tant si s’ha patit una agressió com si s’ha presenciat, i unes frases aclaridores destinades al públic masculí en la recerca de la seua complicitat i exigint el respecte que el cos de la dona mereix davall de qualsevol circumstància. Per altra part , per a aconseguir una major representativitat de les dones als punts violeta s’han dissenyat dos cartells informatius utilitzant sistemes de comunicació alternativa i/o augmentativa (SAAC), en aquest cas, pictogrames.

“Des de la Mancomunitat de la Ribera Alta, a través de la nostra Agència d’Igualtat i Convivència, treballem per a aconseguir una societat millor on totes les persones siguen respectades.” ha assenyalat el president de la Mancomunitat, Txema Peláez. “Aquest reconeixement per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ens encoratja per a seguir en aquest camí i continuar treballant per la igualtat i la convivència en els nostres pobles, en la nostra comarca i en la nostra societat en general”