L’esdeveniment posa en valor l’esport com a eina d’inclusió, benestar i transformació social
L’associació esportiva, cultural i d’integració social SPORTSA, amb seu a Sueca i vinculada a la Fundació SASM, ha celebrat la VIII Gala de l’Esport Salut Mental, una trobada que ha reunit més de 200 esportistes amb trastorn mental greu procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana.

L’acte, que ha tingut lloc a l’auditori José Antonio Gómez Marco del Perelló, ha comptat amb la participació d’autoritats com l’alcalde de Sueca i delegat d’Esports, Julián Sáez; la directora general de les Persones amb Discapacitat, Bárbara Congost; la regidora d’Acció Social, Sari Sáez; i representants del govern local del Perelló.
Els organitzadors han destacat que l’objectiu de la gala és “celebrar l’esforç, la superació i la companyia i posar en valor el poder transformador de l’esport, tant en l’àmbit personal com social”.
Julián Sáez, que ha sigut l’encarregat d’entregar alguns trofeus, ha felicitat als participants per “la seua implicació i esportivitat en una gran varietat de disciplines” i ha reconegut la tasca de SPORTSA i la Fundació SASM:
“Aquest projecte pioner, basat en l’esport, s’ha convertit en un referent autonòmic i nacional. Gràcies per aconseguir que el nom de Sueca estiga vinculat a la inclusió i a la salut col·lectiva”.
Al llarg de l’any, més de 250 persones amb trastorn mental greu han participat en les activitats esportives organitzades per SPORTSA en més de 20 municipis, amb més de 40 esdeveniments esportius com lligues de futbol sala, futbol 7, bàsquet, petanca, pàdel, pilates, bitles o handbol.
“Hem construït una comunitat on l’important no és guanyar, sinó participar, recolzar-se i créixer junts”, han afirmat des de l’entitat.
Durant la gala s’han entregat també dos reconeixements destacats:
- Premi SPORTSA 2025 a Mauro Longarini, director general del Club Handbol Mislata, per “la seua tasca integradora i el seu compromís amb un esport inclusiu”.
- Premi Honorífic a la Trajectòria i Dignitat Esportiva a Ramón Torres Soto, jugador paralímpic de bàsquet i campió a Sidney 2000, per “la seua defensa del joc net i la seua dignitat davant una de les majors injustícies de l’esport paralímpic”.