La Fórmula E modifica el traçat del Circuit Ricardo Tormo

Les dues carreres del mundial de cotxes elèctrics se celebraran sobre una pista de 15 revoltes

El nou traçat mesurarà 3.376 metres, enfront dels 4.005 habituals de la pista de Gran Premi

El Circuit Ricardo Tormo celebra aquest cap de setmana la cinquena i sisena rondes del Campionat del Món FIA de Fórmula E, el mundial de monoplaces elèctrics que per primera vegada disputa carreres a Espanya.

Els 24 monoplaces competiran sobre una nova configuració del Circuit. Els dissenyadors de la Fórmula E, juntament amb la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) i el mateix Circuit, han triat un dibuix sobre el qual mai s’ha rodat.

En total seran 15 les revoltes de la pista, enfront de les 14 habituals i la distància per volta serà de 3.376 metres enfront dels poc més de 4 quilòmetres de la pista de Gran Premi.

La primera novetat estarà en la graella d’eixida, que s’avança per a situar-se enfront de la tribuna de boxs, buida, ja que les carreres se celebren a porta tancada. En la primera revolta els pilots tindran a mà dreta un mur que separa l’accés des del ‘pit lane’ de la pista. A partir d’aquest punt la pista és l’habitual fins que s’arriba a la sisena revolta, la revolta Ángel Nieto. Allí s’ha situat un conjunt de murs que converteixen la revolta en un angle molt més lent que obligarà els pilots a utilitzar bona part de l’àrea d’escapament asfaltada.

La popular ‘attack zone’ de la Fórmula E estarà situada a l’exterior de la revolta 8, la revolta Bernat Martínez. Just a l’eixida els pilots trobaran dues revoltes tancades de dretes per a arribar al ‘curvone’. Una vegada encarada la recta de meta s’ha instal·lat una espectacular xicana aprofitant l’entrada del ‘pit lane’.

Amb aquestes modificacions aprovades i homologades per la Federació Internacional d’Automobilisme, el Circuit Ricardo Tormo s’adapta millor a les necessitats dels monoplaces elèctrics. Així mateix, la seguretat es reforçarà en els punts clau, la revolta nou després de l’‘attack zone’ i la xicana de la recta.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.