25 anys del Teatre l’Agrícola a Alboraia

25 anys del Teatre l’Agrícola: Alboraia celebra amb humor, espectacles i cinema l’aniversari d’un dels seus punts culturals clau

El programa preparat per l’Ajuntament va rebre una resposta massiva de veïns i veïnes

El Teatre l’Agrícola d’Alboraia ha celebrat el seu 25 aniversari amb una programació potent que ha congregat a veïns i veïnes en una resposta positiva i massiva. L’Ajuntament de la localitat, a través de la regidoria de Cultura que lidera Manuel Andreu, ha dut a terme durant el passat cap de setmana una sèrie d’activitats entorn d’aquest emblemàtic edifici que forma part de la vida cultural dels seus habitants.

De la part de l’humor es van encarregar el còmic Rafael Álver amb el seu espectacle ‘El Brujo’ i Xavi Castillo, amb el monòleg ’30 anys fent el moniato’. Una enorme figura d’Aquil·les va partir des del Teatre l’Agrícola cap a la Plaça de la Constitució, recorrent diversos carrers del municipi mentre era observat per veïns i veïnes de totes les edats que van ser sorpresos per la posada en escena de La Fam Teatre. Finalment, la pel·lícula ‘El club del paro’ va posar punt i final al cicle programat.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, acompanyat pel regidor de Cultura, Manuel Andreu, membres de la Corporació Municipal i veïns i veïnes van acudir a les diverses activitats. El primer edil destaca “l’òmplic de màgia i de records” que caracteritza al Teatre l’Agrícola, del qual assenyala que cada dia està “més bonic i més jove”, en referència a la recent reforma realitzada.

Punt clau de la cultura municipal

El Teatre l’Agrícola naix l’any 1997 com a nom oficial, si bé la seua història real procedeix des de principis de segle: va ser construït com a sala d’actes de l’Ateneu en 1902, després que en 1883 un grup de veïns i veïnes va decidir la seua creació per a fomentar i millorar la vida cultural del municipi. En 1928, es va organitzar la celebració d’uns Jocs Florals. Durant la II República, l’activitat del teatre va continuar. Durant la Guerra Civil, va ser clausurat, però va ressorgir a partir dels anys 40 sota el nom de ‘Agrícola Industrial’ i sota la funció de sala de cinema. En 1948, es va constituir amb el nom d’Ateneo Alborayense.

Ja en la dècada dels 60, es va convertir en Cinema Monterrey, per a donar pas a una explotació posterior del Cinema Lumiere. Finalment, naix com a Teatre l’Agrícola en 1997. En l’últim any, ha experimentat una reforma integral per part de l’Ajuntament d’Alboraia, especialment per a garantir l’accessibilitat i renovar els seients.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.