27 de setembre, Dia Europeu del Donant de Medul·la Òssia

Hui, 27 de setembre, se celebra el Dia Europeu del Donant de Medul·la Òssia, amb l’objectiu de conscienciar i promoure la donació de medul·la òssia a Europa. La donació de sang és la més comuna, però totes les donacions de caràcter sanitari són importants per a salvar les vides d’aquelles persones que pateixen malalties relacionades. 

Més enllà del que sembla, donar medul·la no suposa cap problema per a una persona adulta i sana. Ho explica Roberto Roig, cap del servei d’hemodonació del centre de transfusió de València.

La donació de medul·la no és especialment diferent a la de sang. Qualsevol persona adulta i sana pot donar medul·la sense que li supose un inconvenient. Al món hi ha 43 milions de donants de medul·la, però en qüestions sanitàries, quantes més opcions, més probabilitat de compatibilitat. 

Hi ha moltes malalties, com les aparicions de limfomes o la leucèmia, que poden requerir un trasplantament de medul·la. La donació d’esta pot evitar complicacions de salut o, fins i tot, salvar més d’una vida.  

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.