46 parelles de corriols camanegres nidifiquen en les platges de València

Es tracta d’un au que viu al parc natural de l’Albufera

L’Ajuntament de València manté un conveni de col·laboració amb SEO Birdlife per a la conservació dels corriols camanegres, una espècie que havia patit un descens d’un 70% en el territori valencià en els últims 30 anys. 

Aquest conveni, que comporta la renaturalització de les platges del parc natural de l’Albufera, ha permés el manteniment de les restes vegetals que arriben a l’arena, la creació d’un ecosistema favorable per a la nidificació del corriol, la plantació de flora autòctona i l’eliminació de l‘exòtica. 

A més, l’Ajuntament ha incrementat la vigilància mediambiental de les platges i de l’estany de Pujol i ha implementat la neteja manual d’esta part de la façana marítima per a evitar la destrucció dels nius.

El corriol camanegre és un ocell limícola que cria als peus de les dunes, construeix els seus nius sobre l’arena i els decora amb petxines. Es tracta d’un au catalogada com a vulnerable en el catàleg valencià d’espècies de fauna amenaçades. 

L’alteració dels sistemes dunars, el turisme massiu, la neteja mecànica de les platges o la presència de mascotes soltes, entre d’altres factors, influeix negativament en el seu creixement.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.