50 ceramistes exposen en el EMAT de Torrent

El torrentino Pepe Ortí va elaborar diferents peces de ceràmica en directe amb un torn.

El Espai Metropolità d’Art de Torrent (EMAT) va obrir ahir les seues portes a l’Exposició “Cobalto y Cobre”

El Espai Metropolità d’Art de Torrent (EMAT) va obrir ahir les seues portes a l’Exposició “Cobalto y Cobre”. Una mostra temporal organitzada per l’Associació Nacional de Professionals de la Ceràmica (ANPEC) en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent. L’exposició, que obrirá al públic fins al 18 de juny de 2024. Oferix un fascinant recorregut a través de la història i la química d’estos dos elements essencials en la ceràmica.

La inauguració de la mostra va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, el Regidor de Cultura, Aitor Sánchez i Maribel Salas, vicepresidenta de ANPEC. Els qui van destacar la importància d’esta exposició per a posar en valor la riquesa cultural de la ceràmica al Mediterrani i el paper fonamental que han jugat el cobalt i el coure en el seu desenvolupament al llarg dels segles.

Durant l’acte inaugural, els assistents van poder disfrutar d’una demostració en directe a càrrec del ceramista i torrentí Pepe Ortí. Qui va elaborar diferents peces de ceràmica en un torn, mostrant el seu mestratge i coneixement d’este ancestral ofici.

Un viatge a través del color i la química

L’Exposició “Cobalto y Cobre” reunix una cuidada selecció de peces ceràmiques originals procedents de diferents èpoques i cultures en la qual participen prop de 50 ceramistes. Des de les antigues pises egípcies fins a les porcellanes xineses de la dinastia Tang. A través d’estes peces, els visitants podran apreciar l’àmplia gamma de colors i textures que poden obtindre’s a partir del cobalt i el coure, així com la seua influència en l’evolució de la ceràmica al llarg del temps.

Una exposició didàctica per a tots els públics

A més de l’exhibició de peces, l’exposició compta amb una completa secció didàctica que permetrà al visitant conéixer en profunditat les propietats del cobalt i el coure, el seu impacte en la ceràmica i les tècniques utilitzades per a treballar-los. Esta secció inclou panells informatius, vídeos i tallers interactius, dissenyats perquè persones de totes les edats puguen disfrutar i aprendre sobre la ceràmica.

Una oportunitat única per a conéixer la ceràmica

L’Exposició “Cobalto y Cobre” és una oportunitat única per a endinsar-se en l’apassionant món de la ceràmica i descobrir la riquesa cultural i històrica que amaga este art mil·lenari. La mostra romandrà oberta al públic de dilluns a divendres de 17 a 20 hores i dissabtes de 10 a 14 hores a la Sala EMAT, situada en la quarta planta de l’Edifici Metre (Avinguda al Vedat, 103 – TORRENT). L’entrada és gratuïta.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.