PROGRAMACIÓ FIRA DE GUADASSUAR 2016

mapeta 01A les 20:00h, des del campanar, TOC DE RETORN que, seguint la tradició, anuncia l’inici de les Festes Patronals.

A les 20:30h, INAUGURACIÓ DE L’EX

ALCADA DE LA REPARTICIÓ DE LA CARN, que transcorrerà pel recorregut de costum. Eixint des de la Plaça de la Generalitat Valenciana, passarà pels carrers Pare Efrén, Marqués de Sotelo, Crist de la Penya, Algemesí, Mestre Giner, Sant Josep, Placeta de les Monges, Mare de Déu de la Misericòrdia, Placeta del Mercat, Alzira, Quevedo, Pare Vicent, Colom, Mestre Serrano, Vicente Pellicer i Joan XXIII, per acabar a la Plaça Reginaldo Barberà.

Durant tot el recorregut, els Festers i Festeres obsequiaran el poble amb dolços tradicionals i mistela, recordant els orígens de la Cavalcada, que nasqué com a una iniciativa solidària dels Festers de Sant Vicent amb l’objectiu que ningú es quedarà sense un bon dinar el dia del Patró.

La desfilada estarà amenitzada per diferents associacions del poble, com ara: el Grup de Danses “Bolero de Guadassuar”, els amics de les Danses amb els Gegants i Cabuts, l’Escola Municipal de Dolçaina i Tabal, Falla La Barraca, Club de Gimnàstica Rítmica…

En acabar la Cavalcada, des de la balconada de l’Ajuntament, es procedirà a la inauguració de les nostres Festes Patronals amb el PREGÓ, que estarà a càrrec de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar, representada pel seu president, Paco Gimeno.

 

POSICIÓ del “750 aniversari de la Sèquia Reial del Xúquer” al Centre Cultural.

DIJOUS 21 DE GENER

CAVALCADA DE LA REPARTICIÓ DE LA CARN I PREGÓ DE LA FIRA 2016

A les 15:30h, començarà la tradicional CAVTot seguit, es repetirà el TOC DE RETORN.

DIVENDRES 22 DE GENER

FESTIVITAT DE SANT VICENT MÀRTIR

A l’alba, volteig general de campanes.

A les 8:00h, Llançament de 9 salves, una per cada un dels Festeres de Sant Vicent Màrtir 2016.

A les 9:30h, Cercavila a càrrec de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

A les 11:30h, Concentració dels Festers i Festeres de Sant Vicent  i la Divina Aurora 2016 al carrer Joan XXIII, per a eixir en comitiva, acompanyats per la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar, cap a la Plaça Major. Després de recollir els membres del Consistori, es dirigirà tots a l’Església Sant Vicent Màrtir per asistir a la missa.

A les 12:00h, Missa solemne en honor al nostre patró, Sant Vicent Màrtir, cantada per l’Orfeó de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

A les 13:30h, els Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 2016, junt a les seues famílies, autoritats i poble en general, acompanyats per la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar, es dirigiran a la Gran Via, on tindrà lloc la “disparà” d’una “MASCLETÀ” a càrrec de la pirotècnia Crespo d’Alzira.

A les 19:30h, des del carrer Joan XXIII, els Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 2016 eixiran, acompanyats per la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar, cap a la Plaça Major.

A les 20:00h, Solemne processó en honor al nostre patró, Sant Vicent Màrtir, que transcorrerà per l’itinerari habitual.

La imatge del Sant, portada pels quintos de 1970, anirà acompanyada pels membres de l’Associació de Dolçaina i Tabal de Guadassuar (ADIT), devots i devotes, Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 2015, Festeres de la Mare de Déu de la Misericòrdia 2015, Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 1991 i Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 2016 acompanyats per les seues famílies. Tancaran la processó les autoritats del poble, el clero i la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

En acabar la processó, a l’interior de l’església es cantaran els gojos a Sant Vicent Màrtir.

Per finalitzar els actes en honor al nostre patró, tot seguit, els Festers i Festeres de Sant Vicent Màrtir i la Divina Aurora, familiars, autoritats i poble en general es dirigiran, acompanyats per la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar, a la zona de l’Alter, on es dispararà un Castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Crespo d’Alzira i que estarà patrocinat per l’Ajuntament de Guadassuar.

DISSABTE 23 DE GENER

FESTIVITAT DE LA DIVINA AURORA

A les 6:30h, eixint de la Plaça Major i seguint l’itinerari de sempre, es realitzarà la despertà de l’Aurora. Els fidels estaran acompanyats pels músics de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

La “despertà” acabarà a la porta de l’església, on es recollirà la imatge de la Divina Aurora, que, portada pels quintos de 1970, presidirà el Sant Rosari a la Divina Aurora.

En acabar el Rosari, les Festeres de la Divina Aurora 2016, amb l’ajuda de familiars i de les Festeres de la Mare de Déu de la Misericòrdia 2015, convidaran tots els participants a la tradicional “xocolatà”, que es realitzarà a la Sala Cotonera Events de Guadassuar.

A les 9:00h, llançament de 9 salves, una per cada una de les Festeres de la Divina Aurora 2016.

A les 11:00h, visita guiada a l’Església Parroquial Sant Vicent Màrtir de Guadassuar a càrrec del Cronista Oficial de Guadassuar, J. Enric Mut, per a la gent del poble i visitants, en la qual es donarà a conèixer el valor artístic d’aquest monument del segle XIV declarat Bé d’Interés Cultural (BIC).

A les 12:00h, contacontes a la porta de l’Ajuntament. La companyia Bruixes Maduixes oferirà el conte “Salvem el Planeta”.

A les 12:30h, taller de flashmob (a l’antic gimnàs del poliesportiu).

A les 17:00h, batukada a càrrec del grup Zumba-li-Xe.

A les 17:05h, a la porta de l’Ajuntament, representació flashmob “Bollywood”.

A les 18:30h, els Festers i Festeres de Sant Vicent Màrtir i de la Divina Aurora 2016 amb les seues famílies es reuniran al carrer Germanies. Acompanyats per la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar, acudiran a cercavila a la Plaça Major per a recollir els membres del Consistori i assistir a la missa.

A les 19:00h, Santa missa en honor a la Divina Aurora, que serà cantada per la Coral Polifònica Mestre Llorenç Ruiz.

En acabar la missa, solemne processó de la Divina Aurora per l’itinerari habitual.

La imatge, portada pels quintos de 1970, anirà acompanyada pels membres de l’Associació de Dolçaina i Tabal de Guadassuar (ADIT), devots i devotes, Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 2015, Festeres de la Mare de Déu de la Misericòrdia 2015, Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 1991 i Festers i Festeres de Sant Vicent i la Divina Aurora 2016 acompanyats per les seues famílies. Tancaran la processó el clero, les autoritats del poble i la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar.

En arribar la imatge de la Divina Aurora a la Plaça Major, es dispararà un Castell de focs d’artifici des del Ravalet que estarà a càrrec de la pirotècnia Crespo d’Alzira.

Una vegada dins del temple, es cantaran els Gojos a la Divina Aurora.

A les 22:30h, a l’Auditori Municipal, representació de l’espectacle “80: El Musical”, a càrrec d’Evolució Dance.

DIUMENGE 24 DE GENER

A les 12:30h, a l’Auditori Municipal, Concert Suzuki.

A les 17:00h, espectacle itinerant “La família Sangonera”, de la companyia El Ball de Sant Vito.

cartell menut agro amb logosDIVENDRES 29 DE GENER

A les 18:30h, inauguració de la Fira Agrícola i Industrial de Guadassuar 2016.

DISSABTE 30 DE GENER

A les 11:30h, jocs esportius a la Plaça de la Generalitat, a càrrec de Burumballa.

A les 17:00h, a la porta de l’Ajuntament, espectacle infantil Rondaballs.

A les 19:30h, mig any danser, organitzat pels Festers de Sant Roc 2016 i Festeres de l’Assumpció 2016.

A les 00:30h, festa de música electrònica a la carpa de la plaça de la Generalitat Valenciana, a càrrec de “Deejay vu”.

DIUMENGE 31 DE GENER

A les 09:00h, III CONCENTRACIÓ DE LABORS a Guadassuar (Boixets, Patch-Work i altres), a la carpa de la plaça de la Generalitat Valenciana.

A les 11:30h, a la Plaça de la Generalitat Valenciana, activitats, tallers infantils, i ludoteca a càrrec de Burumballa.

A les 12:00h, passacarrer pel recinte firal a càrrec de l’Associació de Dolçaina i Tabal de Guadassuar (ADIT) i Grup de Danses “Bolero de Guadassuar”.

A les 17:00h, a la porta de l’Ajuntament, cantacançons amb Dani Miquel i el seu espectacle “Més musiqueries”.

A les 19:00h, cloenda de la Fira Agrícola i Industrial.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.