674 anys del ‘Miracle dels Peixets’: Alboraia celebra una de les seues festes turístiques

Mar, horta, gastronomia i tradició es donen cita en aquest acte que reuneix veïns, veïnes i turistes com a preludi de les Festes Patronals

L’Ermita dels Peixets ha obert les seues portes al públic un any més per a acollir la celebració de la commemoració del ‘Miracle dels Peixets’, una de les festes turístiques més úniques d’Alboraia. Veïns, veïnes i turistes de totes les edats han acudit aquest dilluns, el dilluns següent de Pentecostés tal com mana la tradició, a compartir uns moments de germanor després que els 12 clavaris i clavariesses hagen estat adequant durant les últimes setmanes l’emblemàtic edifici en col·laboració amb el Consistori.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, junt a la regidora de Cultura Festiva, Susana Cazorla, la de Turisme, Raquel Casares i el de Cultura, Manuel Andreu, així com membres de la Corporació Municipal, autoritats polítiques d’altres municipis i autoritats eclesiàstiques han acompanyat a les persones en aquesta celebració. La trobada suposa el retorn de l’assenyalat dia després de dos anys d’absència per la pandèmia i ha sigut rebut “amb gran èxit entre els veïns i veïnes”, assenyala Chavarría.

“Enguany hem celebrat l’aniversari número 674 d’aquesta tradició”, explica el primer edil, “una festa que ha anat transformant-se amb el pas del temps, encara que sempre amb la característica principal de ‘fer poble’ comú en tots els anys”. I és que la programació ha congregat a un gran nombre d’assistents, que han pogut gaudir d’activitats lúdiques, la tradicional missa en la construcció única de l’Ermita dels Peixets amb una vintena de sacerdots, paelles populars per a les quals l’Ajuntament ha facilitat els ingredients, les taules i les cadires i una música ambient després del menjar.

“Tot això en l’entorn únic que ofereix Alboraia: amb la mar i l’horta al costat, gaudint de la nostra gastronomia i de les nostres tradicions, uns dels grans atractius turístics del municipi que serveix com a preludi de les Festes Patronals, que es duen a terme els 10 primers dies de juliol”, assenyala Miguel Chavarría. La festa del ‘Miracle dels Peixets’ i l’ermita construïda en honor a la llegenda formen part de ‘Alboraia Turisme’, la marca creada per a potenciar aquest sector de la societat que s’emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Turisme Intel·ligent.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià      

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.