76 escolars de Carcaixent disposaran de servei de menjador gratuït durant els mesos d’estiu

Un total de 76 xiquets i xiquetes de 3 a 16 anys residents a Carcaixent disposaran d’un servei de menjador gratuït durant els mesos de juliol i agost, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament a un programa d’ajudes a l’alimentació de la Conselleria de Benestar Social. El nomenat “Programa d’atenció de necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies en període estival” ha permès a la Regidoria de Benestar Social desenvolupar un pla d’assistència nutricional, atenent i donant cobertura a necessitats bàsiques d’alimentació, complementat amb activitats d’oci educatiu a través de l’Escola d’Estiu Municipal.

La subvenció de la Conselleria ha resolt un total de 40 places, però el consistori ha decidit incrementar el nombre d’ajudes fins a 76, valorant que era aquest el nombre de menors susceptibles d’ajuda. Els serveis que inclou el programa consisteix en la prestació del dinar complet (primer plat, segon, pa i postre), que es servirà directament al domicili dels beneficiats amb la màxima discreció possible. Dels 76 menors inclosos al programa, 42 participen també a l’Escola d’Estiu Municipal. Tots ells pertanyen a famílies amb les quals s’està intervenint des del Departament de Serveis Socials per tenir problemes socio-econòmics, educatius i familiars. Aquestes famílies, segons s’explica des de la Regidoria de Benestar Social, presenten greus dificultats per a oferir alternatives enriquidores en el temps lliure dels fills, i des de l’Ajuntament s’està treballant amb ells per a reduir el seu risc s’exclusió social.

La Regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, valora molt positivament la iniciativa de la Conselleria i la Regidoria municipal, tot i que no descarta canviar el plantejament per al proper any per un model “més integrador”. La proposta, segons ha avançat, aniria orientada a incloure a tots els beneficiaris de les ajudes del menjador dins de l’Escola d’Estiu, “d’aquesta manera- assegura- seria una iniciativa molt més normalitzadora al poder compartir els beneficiaris el temps del dinar amb altres menors sense risc d’exclusió social”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.