L’Ajuntament d’Almussafes transfereix el servei de manteniment d’edificis públics a EMSPA

El consell d’administració de l’empresa, de titularitat municipal, acceptarà ara l’encomana realitzada pel ple, un tràmit que es realitzarà en breu

Es calcula que el consistori s’ha estalviat més de 70.000 euros amb la cessió a la companyia dels serveis de neteja d’aquestes instal•lacions

Almussafes, a 6 de febrer de 2018. EMSPA assumirà en breu la gestió del servei de manteniment dels edificis públics municipals de l’Ajuntament d’Almussafes. En concret, l’empresa de titularitat pública s’encarregarà de dur a terme els treballs relacionats amb la fontaneria, la calefacció i la climatització d’aquestes instal•lacions. El ple de la corporació municipal va aprovar aquesta mesura el passat 1 de febrer que ara ha d’acceptar el consell d’administració de la companyia, un vistiplau que s’espera per a les pròximes setmanes. Es tracta del segon servei encomanat a l’empresa, que després d’un any gestionant la neteja d’aquestes instal•lacions calcula haver estalviat més de 70.000 euros a les arques públiques.

L’Empresa Municipal de Serveis Públics d’Almussafes (EMSPA) complirà el seu primer any d’activitat en pocs dies i abans d’anunciar-se el seu primer balanç econòmic, que segons l’executiu local “serà molt positiu per a les arques de l’Ajuntament”, està a punt d’assumir una nova encomana per part de la corporació municipal. Al servei de neteja dels edificis públics de la població, la primera de les tasques assumides per la companyia creada mitjançant acord plenari el 24 d’octubre de 2016, se li sumarà pròximament el manteniment d’aquestes mateixes instal•lacions.

El passat dijous 1 de febrer, el ple de la corporació municipal aprovava una proposta realitzada el dia anterior per la Comissió Informativa de Govern Obert, Participació Ciutadana, Règim Interior, Personal, Contractació i Patrimoni en la qual sol•licitava transferir a EMSPA, de capital íntegrament públic, la gestió del servei necessari per al manteniment d’edificis i instal•lacions públiques o d’ús públic d’Almussafes a través d’una concessió amb caràcter indefinit. D’aquesta forma, el consistori preveu continuar estalviant costos en la prestació d’aquestes labors.

En concret, la proposta fixa el preu del servei de manteniment per a l’any 2018, “i en tant no varien les circumstàncies de la prestació”, en la quantitat de 6.506,70 euros anuals. “El fet que el cost hora/treballador s’haja fixat en 27,02 euros front als 47 euros que veníem abonant a l’empresa privada, sens dubte va a suposar un important estalvi per als comptes públics», afirmà l’alcalde, Toni González, durant la defensa de la proposta en el ple.

El projecte, en el qual es considera que aquesta important decisió pot contribuir a la gestió del servei “de forma plena i eficaç”, haurà de ser acceptada pel consell d’administració de la societat, després del que s’establirà un període màxim de 30 dies per a l’assumpció de les tasques encomanades, que s’estendran amb caràcter indefinit sempre que l’Ajuntament considere que se segueixen complint els objectius per als quals va ser subscrit l’acord.

Fontaneria, calefacció i climatització

El document elaborat per a estudiar les característiques i condicions d’aquest contracte arreplega que aquest “inclourà el manteniment i la reparació de tots aquells serveis de fontaneria, sistemes de calefacció i climatització que es realitzen de forma periòdica i puntual en els edificis públics de l’Ajuntament d’Almussafes” i des de l’equip de govern sostenen que es tracta d’“una opció més eficient que la contractació pública i resulta sostenible i eficaç aplicant criteris de rendibilitat econòmica”.

En el text s’especifica que amb “l’ampliació a noves instal•lacions o edificis públics no existents en el present moment no s’entendrà modificació substancial i la present encomana s’haurà d’adaptar a la justa contraprestació del nou servei prestat, amb base a les tarifes aprovades en la present encomana”. Així mateix, també consta en la proposta que estaran inclosos els treballs no periòdics que es realitzen “sota l’encàrrec puntual dels serveis tècnics corresponents i sota la necessitat de mantenir en òptim estat les instal•lacions”.

“L’empresa farà públic en breu els resultats corresponents al seu primer any de vida, el 2017, en el qual es demostrarà que la derivació de serveis d’aquest tipus a la mateixa constitueix una excel•lent manera d’estalviar uns costos que ens permeten dedicar majors esforços a àrees tan importants com a ocupació i serveis socials”, explica el primer edil. “En la creació de EMSPA ja anunciarem que solament amb la transferència del servei de neteja ens anàvem a estalviar més de 70.000 euros, i en aquest primer balanç, que es presentarà pròximament, comprovarem que, efectivament, així ha sigut”, resumeix el president de l’executiu municipal

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.