L’Hospital de La Ribera celebra el Dia Mundial de les Úlceres Per Pressió

Són lesions que poden aparèixer a la pell de persones que romanen molt de temps al llit per malaltia.

• Un terç dels pacients ingressats a Alzira en 2016 presentaven risc de desenvolupar una UPP l’ingrés; només un 0,06% dels pacients van desenvolupar una úlcera per pressió.

• Les UPP afecten, principalment, a pacients de la Unitat de Cures Intensives, pacients ancians i pacients amb limitacions funcionals.

Alzira (17.11.17).- El Departament de Salut de La Ribera s’ha sumat hui, a la celebració del Dia Mundial de les Úlceres Per Pressió (UPP), oferint informació i consells a pacients, cuidadors i professionals per evitar la seua aparició.

Les úlceres per pressió són lesions d’origen isquèmic (és a dir, a causa de la detenció o disminució de la circulació de la sang) que afecten la pell i, en casos més greus a l’os, múscul o estructures de sosteniment, i que es produeixen per l’aixafament dels teixits.

Es tracta d’un problema de salut important, denominat com “epidèmia sota els llençols”, que perllonga el malestar i les estades hospitalàries dels pacients ingressats.

Solen afectar persones ingressades en les unitats de cures intensives (UCI), a pacients ancians i als pacients amb limitacions funcionals. La seua aparició depèn, així mateix, de les patologies que pateix el pacient, del seu nivell d’hidratació, nutrició, mobilització i edat.

L’Hospital Universitari de La Ribera valora el risc de patir una úlcera per pressió de tots els pacients que ingressen al centre hospitalari, amb la finalitat de realitzar un programa de prevenció individual a cada un dels pacients en què existeix este risc i que contempla accions relacionades amb la neteja de la pell, hidratació, abordatge d’incontinència, canvis posturals, ocupació de superfícies especials de maneig de pressió, etc.

En este sentit, el 2016, el personal d’Infermeria de l’Hospital d’Alzira va detectar risc de desenvolupar una úlcera d’este tipus en un terç dels pacients ingressats, dels quals només un 0,06% van tenir, finalment, una UPP.

Per dur a terme totes les actuacions en relació a la prevenció de les UPP, l’Hospital d’Alzira compta amb una Comissió d’Actuació i Cures en la Prevenció de la Integritat Cutània (CATIC), constituïda per infermers especialitzats en este àmbit.

Recentment, esta Comissió ha posat en marxa la bústia de correu catic@hospital-ribera.com, perquè pacients, cuidadors i professionals puguen assessorar-se personalment sobre qualsevol dubte que tinguen en relació a la prevenció de les úlceres per pressió.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.