Agricultura presenta la revista digital L’Agrària de transferència del coneixement i innovació en el sector agrari

La consellera Mireia Mollà destaca l’oportunitat de la publicació com a punt de trobada sectorial i espai per a la divulgació de la investigació i el coneixement

La revista tindrà periodicitat trimestral, s’editarà en versió digital i es podrà consultar en la web de la Conselleria o rebre per subscripció de correu electrònic

La Conselleria d’Agricultura ha presentat la nova revista digital tècnica denominada L’Agrària, que contribuirà a la transferència del coneixement, avanços en investigació i innovació en matèria agrària al sector.

La consellera Mireia Mollà, acompanyada per la directora general de Política Agrària Comuna, María Teresa Chàfer, ha assenyalat que L’Agrària serà una eina de comunicació, divulgació i connexió, creant una xarxa de transferència en favor de la viabilitat i la pervivència del sector agrari.

Durant la seua intervenció, Mollà ha posat en valor “el treball del Servei de Transferència de Tecnologia i de la Direcció General de Política Agrària Comuna per a fer realitat aquesta publicació que respon a una necessitat existent i que aspira a convertir-se en capçalera de referència per a les persones i professionals que treballen en les explotacions”.

Per part seua, la directora general de Política Agrària Comuna ha valorat el treball investigador i formador que desenvolupa el departament autonòmic a través del Servei de Transferència, l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries o les Estacions Experimentals Agràries, a més d’altres convenis amb centres d’investigació i universitats, per a millorar la gestió i la resposta als desafiaments del sector.

L’Agrària és una revista digital, bilingüe, d’entre 35 i 40 pàgines, que tindrà una periodicitat trimestral. Publicarà continguts innovadors en matèria agrícola i ramadera, i altres temes que puguen confluir des del mediambiental, pesquer, o solucions digitals.

En aquest primer número alguns dels temes principals se centren en la digitalització, la gestió de purins, les feromones en la lluita biològica o la sostenibilitat en el sistema agroalimentari.

La revista podrà consultar-se en la seua versió en valencià i en castellà . Es crearà també una llista de subscriptors per a rebre-la per correu electrònic.

Comenta la notícia