Alaquàs acull l’exposició ‘La UMA en imatges. 175 anys de música’

L’exposició forma part de la programació organizada  per la Unió Musical d’Alaquàs amb motiu del seu 175 aniversari

La música és una de les protagonistes de les Festes Majors d’Alaquàs i enguany més que mai. Amb motiu del 175 aniversari que la Unió Musical d’Alaquàs està celebrant, el passat divendres 26 d’agost es va inaugurar l’exposició ‘La UMA en imatges. 175 anys de música’.

L’acte va correr a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora de Festes, Sandra Conde i el president de la Unió Musical d’Alaquàs, Toni Monzó. Van estar presents també el Regidor de Cultura, Fran Evangelista, regidors i regidores de l’Ajuntament d’Alaquàs i representants de l’entitat musical.

L’Alcalde d’Alaquàs va destacar que “la música és un tret indisoluble de la nostra identitat i no podem entendre les Festes Majors d’Alaquàs sense ella. La meua enhorabona per aquesta contribució i per recuperar la nostra història i el nostre patrimoni, les persones que ixen en ella estaran orgulloses perquè se’ls reconei la seua tasca i el seu esforç”. Toni va destacar també que “la música es trova en un dels millors moments de la seua història perquè comptem amb una escola, una banda i una orquestra de molta qualitat que ha heretat una tasca que va començar fa 175 anys i que té molta incidencia en el nostre poble”.

Per la seua banda, Toni Monzó va explicar que es tracta “d’una mostra que conta com ha evolucionat la UMA al llarg de la història a través d’imatges representatives i objectes, instruments i documents que donen testimoni del ric patrimoni i de la Banda Simfònica d’Alaquàs” i va agrair el treball de l’alaquaser David Zambrano ja que gràcies al seu treball d’investigació s’han pogut dur a terme totes aquestes activitats i la col·laboració de les veïnes i veïns que han aportat fotografies i han ajudat en la restauració de l’ antiga bandera.

Comenta la notícia