Alaquàs realitza treballs de conservació i tractament preventiu en els enteixinats i elements de fusta del Castell

L’actuació, que ha comptat amb un pressupost municipal de 17.739 euros, forma part dels treballs realitzats per l’Ajuntament d’Alaquàs per a la conservació i protecció del monument  històric

L’Ajuntament d’Alaquàs ha realitzat durant els mesos d’estiu treballs de conservació i protecció en els enteixinats i altres elements de fusta del Castell d’Alaquàs. L’actuació compta amb un pressupost de 17.739 euros i està subvencionda en un 60% per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a través de les subvencions del 2022 destinades a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.

Els treballs de conservació i prevenció dels enteixinats i altres elements han consistit en l’aplicació de diverses tècniques per a la detecció de la bioactividad en la fusta. Després de realizar un estudi en tots elements de fusta per a identificar quin tipus de patologia tenen, s’han aplicat les tècniques més adequades per a la seua reparació i manteniment.

Es tracta de treballs imprescindibles i necessaris per al manteniment de l’edifici patrimonial més important d’Alaquàs i la seua conservació és clau per tal de continuar sent un centre cultural de referència.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.