Alboraia afavoreix la conciliació familiar amb les escoles d’estiu gratuïtes

Igualtat i Joventut van obrir centenars de places durant el mes de juliol com a part del Pla Corresponsables del Govern

360 xiquets, xiquetes i joves d’Alboraia estan gaudint durant el mes de juliol d’una sèrie d’activitats a les Escoles d’Estiu oferides per l’Ajuntament enguany. Les principals novetats d’aquesta iniciativa, sorgida de les regidories d’Igualtat i de Joventut que encapçala Zeudy Estal, són la seua gratuïtat i el seu principal objectiu d’afavorir la conciliació familiar.

En concret, un total de tres campus estan prestant el servei: dos de l’Escola d’Estiu d’Igualtat i l’Urban Meet de Joventut. Les dues primeres s’estan duent a terme en el CEIP Cervantes i en l’aulari de l’Escola de Persones Adultes, amb un total de 200 places per a xiquets i xiquetes, mentre que les instal·lacions del renovat Espai Jove estan sent la seu d’unes jornades orientades a un públic d’11 a 14 anys amb 32 places setmanals.

Amb la finalitat de facilitar la mobilitat de les persones usuàries de les Escoles d’Estiu, l’Ajuntament ha habilitat un autobús que recull als xiquets i xiquetes en Port Saplaya i en el nucli tradicional per a traslladar-los a l’aula de La Patacona. A més, s’ha disposat de l’anomenat ‘servei matinera’, amb el qual es cuida a aquest sector de la població a una hora més temprana per a ajudar a aquelles mares, pares i tutors legals que han d’acudir al seu lloc de treball amb major antelació.

Excursions a l’oceanogràfic, al bioparc i a diferents punts d’Alboraia, així com activitats com cantajocs, gimcanes, anglés o dansa formen la programació de l’Escola d’Estiu oferida per Igualtat. Per part seua, el campus de Joventut realitza jornades de skate, parkour, hip hop o informàtica, entre moltes altres.

Tots dos campus d’estiu s’emmarquen dins del programa ‘Servei de Conciliació familiar’, finançat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dins del marc del Pla Corresponsables de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat. Aquest servei es complementa amb el diagnòstic de necessitats de conciliació familiar que està realitzant la regidoria d’Igualtat amb iniciatives com l’anomenat ‘Passeig de Jane’, entre altres.

Escut social per a les famílies

La proposta d’aquest any de les Escoles d’Estiu del Consistori suposen un avanç en la seua cobertura social, mitigant l’impacte de les últimes crisis internacionals sanitàries i bèl·liques en els habitants del municipi, una protecció que se suma al Pla Resistir per a protegir el teixit empresarial o a la potenciació del departament de Serveis Socials per a incrementar les ajudes, entre altres iniciatives similars com l’accés a l’escola infantil de 0 a 2 anys de manera gratuïta o l’adquisició de llibres de text sense cap cost.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, destaca les característiques de les Escoles d’Estiu d’enguany: “Aquesta legislatura s’està marcant per la protecció social davant les últimes crisis que estem patint i que estan afectant els nostres veïns i veïnes. Com a Ajuntament, som ací per a protegir a tota aquella persona que forma part del nostre poble, per la qual cosa hem estat treballant a oferir un estiu el més còmode possible per a les famílies d’Alboraia”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.