Alboraia contracta a un equip de tres persones per a formar a 45 dones desocupades amb el programa ILDONA

Les accions formatives, dirigides a afavorir la seua reinserció al mercat laboral, versaran sobre transició digital i ecològica

Un tècnic d’orientació, un auxiliar administratiu i un docent han sigut contractats per l’Ajuntament d’Alboraia per a formar i orientar a 45 desocupades que seran seleccionades pròximament a través de l’Agència de Desenvolupament Local. La iniciativa forma part del programa ILDONA, destinada al suport a dones en l’àmbit rural i urbà dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Amb una subvenció de 99.675€, s’atendrà 45 dones en situació de desocupació de llarga duració durant 8 mesos amb un mínim de 18 hores d’orientació i 60 de formació per a cadascuna, dels quals 23.175€ es destinaran a beques i ajudes a la conciliació i transport. Les dones que vulguen formar part del projecte es formaran en matèria de transició digital (negocis en línia, màrqueting en línia) i de transició ecològica (energies renovables, eficiència energètica, neteja i gestió de residus i models de negoci en l’economia circular).

Per a participar en el procés de selecció, cal contactar amb l’Agència de Desenvolupament Local (s.martinez@alboraya.com) amb els únics requisits de ser dona i estar en situació de desocupació. Paral·lelament, l’Ajuntament té en marxa una iniciativa similar dirigida a persones parades majors de 45 anys, que també poden contactar al mateix e-mail.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, ha destacat l’important avanç que s’ha realitzat en els últims mesos en matèria d’ocupació: “Al juliol, Alboraia va batre el rècord de contractacions i d’ocupació fixa en els últims 12 mesos. Hem començat setembre potenciant aquesta tendència, posant en marxa quatre plans d’ocupació -EMPUJU, EXPLUS, ILDONA, ILDELD- per a donar ocupació i formació”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.