Alboraia crearà el Consell Municipal de Turisme

Alboraia crearà el Consell Municipal de Turisme per a potenciar aquest sector en col·laboració amb els agents socials locals

El nou òrgan participatiu millorarà la qualitat dels serveis i productes i incidirà en la professionalització del sector, entre altres funcions

Alboraia comptarà pròximament amb un Consell Municipal de Turisme, una eina de participació ciutadana que busca la col·laboració de tots els agents socials de la localitat. Així ho ha aprovat el Ple Municipal en l’última sessió ordinària celebrada amb els vots a favor de tots els grups polítics amb representació en el citat òrgan.

L’objectiu de l’Ajuntament és potenciar el marc col·laboratiu amb totes les persones implicades en aquest sector tan important per al municipi, un esforç conjunt en el qual ja s’ha estat treballant en el desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Turisme Intel·ligent, per exemple. Tot això orientat a la millora de la qualitat dels serveis i productes, la professionalització del sector, la promoció del destí i la creació de producte experiencial.

El nou òrgan participatiu estarà liderat per l’alcalde, Miguel Chavarría, la regidora de Turisme, Raquel Casares, un representant de cada grup polític del Ple Municipal i tots els agents socials del municipi: representants d’activitats esportives, agro-turístiques i culturals, d’allotjaments turístics, agències de viatges, restauració i gastronomia i serveis de transport. També formaran part membres del Gremi d’Orxaters, de l’Associació de Comerciants, Empresaris i Professionals d’Alboraia i la de La Patacona, del Mercat Municipal, de la Junta Local de Germandats i Corporacions de Setmana Santa, de la Junta Local Fallera, del Consell Agrari Municipal i les associacions de veïns.

Entre les seues funcions, destaquen l’assessorament sobre les iniciatives, les polítiques i les línies estratègiques de l’acció municipal en l’àmbit de turisme, la proposta de mesures d’actuació referides al turisme, la participació en el desenvolupament i seguiment dels plans de gestió turística (Pla Estratègic de Turisme, Pla de Destinació Turística Intel·ligent i el Pla Operatiu de Màrqueting) i la col·laboració amb altres entitats públiques o privades en l’àmbit nacional i internacional.

Alboraia, municipi turístic

La creació del Consell Municipal de Turisme suposa un nou avanç en la concepció d’Alboraia com a municipi turístic, assentat en la sostenibilitat, la intel·ligència en els sistemes de coneixement i gestió, l’hospitalitat, el codi ètic, la valorització del territori i el paisatge, la rellevància de la cultura, els senyals d’identitat i tradició local i la cooperació i participació de les entitats i organitzacions locals.

En definitiva, es pretén potenciar la línia de treball de la regidoria de Turisme, a més d’integrar a la localitat en el compliment del Decret 5/2020 del 10 de gener del Consell de regulació de l’estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.