Alboraia inicia tallers participatius per a la construcció de les Rutes Escolars Segures

L’objectiu és establir recorreguts saludables i sostenibles per al desplaçament segur i autònom de xiquets i xiquetes. Cap als centres educatius i reduir l’ús del vehicle privat

L’Ajuntament d’Alboraia ha posat en marxa els tallers participatius per a la construcció de les Rutes Escolars Segures pel municipi. Es tracta d’una iniciativa col·laborativa entre les regidories de Participació Ciutadana de Manuel Andreu i Educació de Serveis Socials. Al costat de la comunitat educativa, associacions de mares i pares (AMPAS/AFAS) i alumnat que incidirà especialment en la seguretat de xiquets i xiquetes.

L’objectiu és doble. D’una banda, establir recorreguts segurs, saludables i sostenibles. Que habiliten un desplaçament autònom i sense cap perill dels xiquets i xiquetes des del seu domicili fins al centre educatiu en el qual reben les classes. D’altra banda, es busca reduir l’ús del vehicle en els desplaçaments curts.

El CEIP Ausiàs March ha sigut el primer centre escolar a acollir aquests tallers. Que estan anant dirigits tant a un grup motor de l’alumnat com a les seues famílies. Aquesta primera trobada s’ha centrat en la identificació d’indisciplina viària. Així com en el disseny de la senyalística amb l’objectiu de dotar de seguretat el camí escolar des de la perspectiva dels menors.

Un segon taller s’ha dut a terme amb les famílies per a construir les rutes sobre un mapa del municipi, establint les parades per al pedibús i decidir el funcionament del camí escolar.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.