Alcàntera de Xúquer inverteix 30.220 en energies renovables

Alcàntera de Xúquer inverteix 30.220 euros en la instal·lació de plaques solars per a impulsar les renovables

Un canvi per al futur que ha de començar hui. L’Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer té molt present en les seues estratègies de govern que un dels principals punts a impulsar és el de les energies renovables. Tal és així, que l’executiu ha finalitzat la instal·lació d’un parc de plaques solars. Amb càrrega de bateries de liti que ha suposat una inversió de 30.220 euros, que han estat subvencionats pel pla Reacciona de la Diputació de València.

D’aquesta manera, comenta l’alcalde de la localitat, Julio García, a més de promoure la sostenibilitat en la vida diària dels veïns i les veïnes d’Alcàntera. També hi haurà estalvi energètic: “Aquesta obra és la continuació del projecte sostenible en el qual portem treballant durant els últims mesos. Primer en l’edifici de l’Ajuntament i després en el CEIP Cervantes. Un pas més per a reduir el consum d’energia i, a més, els costos de l’electricitat”.

En aquest sentit, des del consistori indiquen que amb aquesta instal·lació, en els mesos en què no s’encenga la climatització dels edificis públics, l’estalvi serà del 100%. És a dir, únicament es pagarà per la potència contractada. En els mesos en què s’encenga la climatització, aquest estalvi rondarà el 70 o 80%. Aquesta inversió no és l’única finalitzada per l’Ajuntament en les últimes setmanes. Ja que els treballs de manteniment de la Casa de la Música també han sigut finalitzats, per un cost de 19.666,42 euros, sufragats amb recursos propis.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.