Alcàsser aprova un romanent de més de 4,1 milions que destinarà a millorar el municipi

alcasser-2

S’ha aprovat una modificació de crèdit a compte del romanent positiu de 2021 d’1,8 milions

L’Ajuntament d’Alcàsser ha aprovat, en el ple ordinari del mes de març, una modificació de crèdit amb l’objectiu de destinar part del romanent positiu de 2021 a inversions i ajudes per a la localitat. Concretament, la sessió va liquidar el pressupost de l’exercici anterior amb un superàvit d’1.075.744,43 euros i un romanent de tresoreria de 4.163.196,91 euros, dels quals hi ha 1,8 milions d’euros ja compromesos en diferents actuacions i altres 1,8 milions d’euros que s’invertiran en noves millores.

Entre els nous projectes als quals es destinarà aquesta inversió destaca la construcció de la nova reguarda de la Policia Local. Així mateix, s’adequaran les dues aules per a xiquets i xiquetes de 2 anys concedides gratuïtament per part de la Conselleria d’Educació de cara al pròxim curs 2022-2023.

D’altra banda, està prevista una inversió en manteniment en diferents instal·lacions d’Alcàsser, com al Centre Cultural, al Centre Social, al Mercat Municipal o a la Casa dels Jubilats, en les quals, entre altres actuacions, s’aplicarà una millora en la pintura.

Finalment, part d’aquest romanent també es destinarà a la compra del Camp del Pla, camp de futbol de la localitat, que passarà a ser de propietat municipal.

Eva Zamora, alcaldessa d’Alcàsser, ha destacat que «després de la liquidació del pressupost municipal de 2021, amb més d’un milió d’euros de superàvit, i més de 4,1 milions d’euros de romanent positiu de tresoreria, hem aprovat aquesta modificació de crèdit per a continuar impulsant actuacions que milloren la vida dels veïns i veïnes del nostre poble».

Millores importants gràcies al romanent de 2020

El romanent del passat any, del voltant d’1,8 milions d’euros, ha permés impulsar el Pla d’Ocupació Local (300.000 euros) o els pressupostos participatius (45.000 euros). A més, s’ha realitzat una forta inversió en l’espai públic amb l’adequació i pavimentació de l’avinguda Torrent (134.000 euros), la reordenació del trànsit als carrers Colón – Picassent – Ricard Hernández (200.000 euros), el pavimentat en Artal de Foces (111.000 euros), l’adequació al voltant de l’Escorxador (250.000 euros) i en Antic Regne de València (175.000 euros), així com la millora de l’accessibilitat en les voreres del nucli urbà i l’eliminació de voreres i pavimentat de Francesc Martorell.

La resta de la inversió, entre altres accions, s’ha destinat a millores d’espais municipals com la pista de pàdel, el Trinquet, Serveis Socials, els Jubilats, l’aulari de formació bàsica, el Mercat, la reguarda de la Policia Local, els Magatzems de la Brigada o la substitució de finestres a la casa consistorial per a una millor eficiència energètica.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia