Alcàsser inicia el nou curs escolar amb espais educatius segurs

Des de l’Ajuntament es porta treballant durant mesos per a crear unes aules segures

Tots els centres educatius compten amb plans de contingència

El curs escolar arranca dilluns que ve, 7 de setembre. No obstant això, des de l’Ajuntament d’Alcàsser es porta treballant durant diversos mesos per a garantir una tornada a l’escola la més segura possible. En aquest sentit, l’alcaldessa del municipi, Eva Zamora, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat: «Els centres educatius han estat treballant intensament per a adaptar-se a la situació actual i, des de l’ajuntament, hem posat a la seua disposició tots els recursos dels quals disposàvem. Sabem que el risc zero no existeix, però Alcàsser compta amb unes aules segures».

El reforç dels treballs de neteja, protocols d’entrada i eixida dels centres o l’elaboració de plans de contingència són, tan sols, algunes de les mesures que s’han planificat per a garantir la seguretat de docents i alumnat. La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Alcàsser, Cristina Lucendo, ha volgut remarcar que «hem estat en contacte amb els centres educatius del municipi des del minut zero. Tot està preparat i hem aconseguit transmetre confiança a les famílies per a evitar l’absentisme escolar».

Des de la Regidoria d’Educació s’ha treballat en cinc grans línies: la col·laboració entre centres educatius per a garantir espais segurs i saludables; el foment de la participació de la comunitat educativa; l’erradicació de la bretxa digital; la millora d’instal·lacions i infraestructures; i, finalment, a garantir la igualtat en l’accés a l’educació.

Tal com ha explicat la regidora Cristina Lucendo, en la línia de la col·laboració, «hem reforçat el servei de neteja tant en els quatre centres educatius d’Alcàsser, com a l’Escola d’Adults, l’Escoleta Infantil i el Programa Formatiu de Qualificació Bàsica. Així, a partir d’aquesta setmana, es procedirà a netejar les instal·lacions no només en finalitzar la jornada, sinó durant el dia».

Així mateix, «tots els centres educatius comptaran amb un pla de contingència Covid i aplicaran mesures per a preservar els grups de convivència estable, com diferents torns d’eixida al pati, tres torns al servei de menjador, un espai Covid i horaris escalonats d’entrada i eixida al centre per a evitar aglomeracions a les portes dels col·legis. Per això, reforçarem el servei de Policia Local».

Quant a la línia de participació, des de la Regidoria d’Educació s’han realitzat reunions amb les AMPAS per a l’organització de les escoles matineres, així com la celebració del Consell Escolar Municipal on els diferents centres han pogut presentar les seues idees i compartir mesures de seguretat i prevenció. Per descomptat, com ha destacat Lucendo, «mantenim un contacte estret amb el centre de salut».

«Ara més que mai hem d’anar tots a l’una», ha remarcat la regidora. Per aquest motiu, i per a garantir la igualtat d’oportunitats, no només s’ha posat a la disposició de les famílies més vulnerables 30 tauletes amb connexió a Internet, sinó que «hem optat a unes ajudes de la Conselleria gràcies a les quals rebrem 19.723 euros per a dos projectes: l’ampliació dels grups de l’escola de teatre per a continuar fomentant la socialització, respectant totes les mesures sanitàries; i un programa de suport educatiu per a l’alumnat de Secundària, que no tindrà una presencialitat diària. D’aquesta manera, es garanteix que tots els dies hagen d’acudir al centre evitant els absentismes».

Alcàsser, a més, rebrà, per part de la Conselleria, una ajuda extra Covid de 31.994 euros per a continuar implementant mesures que garantisquen espais educatius segurs. Així mateix, el cos de professorat es reforça amb set docents en Primària i 3 monitors en Menjador.

«L’equip directiu dels centres educatius i l’Ajuntament d’Alcàsser hem estat treballant perquè tot estiga preparat per a l’inici del curs i, el més important, hem creat espais segurs», ha conclòs Cristina Lucendo.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.