Alcàsser instal·la un punt violeta en les seues festes locals

L’objectiu és prevenir i conscienciar a la ciutadania de la importància d’unes festes segures, lliures i igualitàries

L’Ajuntament d’Alcàsser, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha posat en marxa una campanya contra les agressions sexuals en les festes. Així, i sota el lema ‘Per unes festes lliures, segures i igualitàries’, s’ha instal·lat un punt violeta durant la celebració de les festes locals.

El passat 11 d’agost, en la Festa de la Paella, Alcàsser estrenava el punt violeta, que tornarà a instal·lar-se aquest dissabte, 20 d’agost, durant el primer dia de la setmana taurina; i dijous que ve, 25 d’agost, durant el Dia de Disfresses.

Com explica la regidora d’Igualtat, Cristina Lucendo, «l’objectiu és conscienciar a la població sobre les agressions sexuals, evitar-les a través de la prevenció, i reforçar la idea que les dones tenen el dret de sentir-se lliures i segures i gaudir en igualtat de tots els espais». I és que «en un moment on els casos de submissió química estan augmentant – afig Lucendo – és més que necessari aquest tipus d’actuacions per a reforçar la seguretat».

Aquest punt violeta disposa de díptics informatius sobre què fer si pateixes o presencies una agressió sexual, així com polseres amb telèfons d’ajuda. A més, s’ofereix informació i assessorament a la víctima, si es produïra un cas d’agressió.

La campanya ‘Per unes festes lliures, segures i igualitàries‘, promoguda per l’àrea d’Igualtat i Policia Local en col·laboració amb l’Associació Alana i Elig Consultoria d’Igualtat i Diversitat, també contempla el repartiment de cartells informatius als locals d’oci durant la setmana taurina amb informació sobre què fer davant un possible cas de punxada per submissió química.

L’alcaldessa de la localitat, Eva Zamora, ha assenyalat «la importància d’aquesta mena d’accions que no només reforcen la seguretat durant la celebració de les festes, sinó que contribueixen a crear una societat més igualitària i lliure d’agressions».

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.