Alcàsser rep 502.708 € per a posar en marxa dos nous Tallers d’Ocupació Labora

 Aquests tallers beneficiaran a 20 persones desocupades d’Alcàsser que rebran formació professional al mateix temps que percebran, per formar-se, el Salari Mínim Interprofessional

L’Ajuntament d’Alcàsser ha obtingut una subvenció de la Generalitat Valenciana, a través de LABORA, de 502.708 €, per a finançar dos nous programes d’ocupació i formació que s’iniciaran a la fi del pròxim mes de desembre: Taller d’Ocupació “ACTUALITZ@LCÀSSER IV” destinat a homes i dones desocupats majors 30 anys, i el Taller d’Ocupació “EMPLEADONA” destinat únicament a dones. Cada programa comptarà amb una subvenció de 251.354 €, per a finançar les despeses salarials dels dos grups d’alumnes i els seus respectius equips docents.

Durant 12 mesos, cada grup rebrà al llarg del 2023, una formació professional reglada amb certificació oficial en superar els estudis, al mateix temps que perceben el Salari Mínim Interprofessional en vigor durant la concessió de la subvenció per realitzar aquest taller formatiu.

Paqui Abella, regidora delegada d’Ocupació de l’Ajuntament d’Alcàsser, ha explicat que «gràcies a aquests certificats de professionalitat i remunerats, cada grup de 10 alumnes podrà adquirir noves habilitats professionals, ampliant les seues oportunitats d’ocupabilitat i les seues opcions en el mercat laboral. A més, l’alumnat realitzarà les seues pràctiques professionals i activitats formatives complementàries en diferents serveis i oficines de l’Ajuntament d’Alcàsser sota la supervisió dels responsables de cada departament municipal el que suposa una garantia d’aprenentatge per a l’alumnat».

Els Certificats de Professionalitat de tots dos Tallers d’Ocupació, l’inici del qual està previst a la fi del pròxim mes de desembre, pertanyen a la família d’Administració i Gestió i s’impartiran a les aules homologades 3 i 4 del Centre Social d’Alcàsser.

Aquelles persones interessades a optar en la preselecció han d’estar inscrites en LABORA com a demandants d’ocupació i completar el formulari accedint al següent enllaç: https://puntlabora.gva.es/puntlabora/.

Els Tallers d’Ocupació, que es dirigeixen a persones desocupades majors de 30 anys, es componen de certificats de professionalitat. Cada acció formativa certificada té un contingut de 1.920 hores de formació, en alternança amb les pràctiques. L’Ajuntament contracta les persones beneficiàries a través d’un contracte de formació, per import del salari mínim interprofessional en vigor durant la concessió de la subvenció.

L’alcaldessa d’Alcàsser, Eva Zamora, ha posat en valor la importància d’aquests Tallers d’Ocupació «que no només beneficiaran a 26 persones desocupades del nostre poble, sinó que, a més, són formacions orientades a facilitar la inserció en el mercat laboral».

Comenta la notícia