Alfafar bonificarà el ICIO per a la instal·lació de plaques solars

La bonificació serà del 95% sobre Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i s’aplicarà sobre la part del pressupost de les obres que corresponga a la instal·lacions.


Es tracta d’una aposta del municipi cap al desenvolupament sostenible.

L’Ajuntament d’Alfafar va aprovar en l’últim ple la bonificació de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a aquelles persones que realitzen la instal·lació de plaques solars d’autoconsum. En concret, es bonificarà el 95% del ICIO sobre la part del pressupost de les obres que corresponga a les instal·lacions del sistema per a l’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia solar.

Aquesta bonificació té com a finalitat la reducció del consum d’energia en les llars d’Alfafar en una aposta cap al desenvolupament sostenible. Aquesta acció va en línia amb el Pla Estratègic Municipal Alfafar 2030 i amb la finalitat de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030. A més, respon als compromisos adquirits prèviament pel consistori en adherir-se al Pacte d’Alcaldies.

El regidor d’Hisenda, Eduardo Grau, ha assegurat que es tracta de “una aposta per a avançar cap a un desenvolupament sostenible, i alhora, ajudar les famílies a reduir les factures de la llum i dels subministraments. Sempre hem apostat que els diners ha d’estar en la butxaca de les persones i les famílies, per això hem aplicat una política de congelació i reducció d’impostos durant aquests 11 anys, i així ha de seguir”.

La bonificació es podrà sol·licitar a partir de la publicació de l’ordenança en el Butlletí Oficial de la Província, que es notificarà a través dels canals informatius de l’ajuntament, en les oficines del SAC i la seu electrònica de l’ajuntament, quan se sol·licite el pagament de la taxa.

En aquesta línia d’accions, el consistori ha presentat una sol·licitud d’ajudes, dins del Pla de Sostenibilitat Turística, per a la instal·lació de plaques solars que donen energia als edificis municipals i els fanals dels carrers del municipi, ajudant així a reduir el consum i disminuir la despesa que suposa en el pressupost municipal.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.