Alfafar constitueix la seua Mesa de Salut municipal

En la primera reunió s’han presentat les normes de la Mesa de Salut i els projectes que s’estan desenvolupant


Les accions que s’han començat a impulsar són “Alfafar Camina”, “Educaemoción”, “Café i Calor” i “Dibuixant la meua línia de Vida”.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Sanitat i amb la col·laboració del centre de Salut Pública d’Alzira, ha constituït la Mesa de coordinació intersectorial en el municipi d’Alfafar, d’ara en avant Mesa de Salut d’Alfafar.

Aquest grup de treball té com a tasca avaluar la situació del municipi respecte a l’IV Pla de Salut de la Generalitat Valenciana, a més de proposar accions en el marc d’aquest pla i impulsar-les per a aconseguir un Alfafar saludable.

En aquesta primera jornada s’han presentat les normes de la Mesa de Salut, així com els projectes iniciats: “Alfafar Camina”, “*Educaemoción”, “Café i Calor” i “Dibuixant la meua línia de Vida”.

L’acte ha sigut presentat per la regidora de Sanitat, Amparo Sanjuán, la coordinadora tècnica de l’estratègia de salut, Laura Martínez, i la infermera i coordinadora de la Unitat de promoció i programes de salut del centre de Salut Pública d’Alzira, Amparo Ródenas.

Les persones integrants de la Mesa són professionals de diferents àrees municipals – Igualtat, *SASEM, Esports, *UPCCA, Urbanisme- així com representants de centres educatius, representants de Medicina, Infermeria i Treball Social del Centre de Salut d’Alfafar, associacions del municipi i ciutadania interessada en la temàtica.

La regidora de Sanitat, Amparo Sanjuán, ha afirmat que “amb la creació d’aquesta taula treballarem conjuntament l’ajuntament, el centre de salut i la ciutadania per a millorar la qualitat de vida de la població”.

Projectes presentats des de la Mesa de Salut

Els projectes que s’han presentat busquen impulsar accions que permeten avançar en salut i equitat en diferents polítiques i àrees municipals.

Alfafar Camina és un programa de promoció d’hàbits saludables que busca facilitar rutes segures i accessibles per a la pràctica regular d’activitat física, comptant amb el suport de personal municipal i sanitari. Està dirigit a tota la població, però amb especial atenció als grups amb indicadors que poden millorar la seua salut amb aquests hàbits.

Per part seua, *Educaemoció és un projecte que pretén promoure el benestar emocional a través de l’educació de les emocions amb tallers lúdic-educatius. Aquesta acció es dirigeix principalment a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de vulnerabilitat i s’insereix en el programa municipal d’estiu “*Estiu *Lúdic”.

En el cas de Café i Calor, el programa busca millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores de persones dependents greus. A través d’aquest programa s’ofereix un programa de respir, amb suport a les famílies perquè les persones cuidadores puguen comptar amb moments de descans i desconnexió fora del domicili familiar mentre les persones dependents segueixen ateses. També s’ofereix formació sobre les malalties a les quals s’enfronten, suport psicològic i assessorament social i legal.

Finalment, La meua línia de vida és un projecte de prevenció sobre les expectatives i/o l’ús de drogues i els riscos associats. Es tracta d’una acció que es desenvolupa principalment amb l’alumnat de Formació Bàsica Professional i de l’Aula Compartida del municipi.

Amb aquesta actuació, l’*Ajuntament d’Alfafar aposta per la promoció i prevenció de la salut com a millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania. Amb això, i al costat d’altres acords de col·laboració amb el Centre de Salut i el departament de salut Doctor *Peset, s’intenta millorar el nivell de vida i de salut de la població d’Alfafar.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.