Alfafar estalviarà més de 660.000 euros a la ciutadania

Alfafar estalviarà més de 660.000 euros a la ciutadania amb bonificacions fiscals

L’aprovació dels pressupostos generals per part del consistori suma més de 660.000 euros en bonificacions fiscals per a la ciutadania del municipi.

Per tercer any consecutiu es congelen impostos en favor de la disminució progressiva de la càrrega fiscal per a la localitat.

L’Ajuntament d’Alfafar, després de l’aprovació dels pressupostos generals per a l’exercici de l’any 2022, estalviarà una suma total de 664.988,31 euros que la ciutadania del municipi deixarà de pagar. Aquesta quantia es deu a l’aprovació de la bonificació del 95% de l’impost de plusvàlues en cas de defunció.

Això suposa un avanç en l’àmbit fiscal que se suma a la disminució progressiva durant els últims 11 exercicis dels impostos locals. Així mateix, s’han congelat els impostos per tercer any consecutiu.

A més de la bonificació de la plusvàlua, l’Ajuntament d’Alfafar bonifica altres impostos com l’IBI. Poden beneficiar-se d’aquesta bonificació les famílies nombroses, així com els edificis històrics en els quals realitzen la seua activitat associacions o entitats reconegudes com BIC que treballen per a mantindre i preservar la cultura i les tradicions.

Un altre impost que compta amb bonificació és el IVTM, l’impost de vehicles. Aquelles persones amb mobilitat reduïda veuen també bonificada aquesta taxa del seu transport personal habitual. Amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat en el municipi, Alfafar compta també amb bonificació en l’impost en vehicles híbrids i elèctrics.

A més de veure’s beneficiats per les bonificacions, la ciutadania també comptarà amb una sèrie d’ajudes i convenis per a millorar la vida de les persones.

En total es destinaran més de 2,6 milions d’euros en ajudes, subvencions, convenis i acords amb entitats o empreses de gestió de serveis. Entre altres, s’han pressupostat més de 650.000 euros destinats a ajudes d’emergència social, domiciliària, dependència i atenció primària bàsica i familiar de serveis socials. A aquestes ajudes directes se sumen les ajudes a la despesa d’habitatge per a persones majors de 65 anys amb pocs recursos.

En l’àmbit infantil, el consistori llançarà una un xec de benvinguda per a nounats, amb un valor de 200 euros, i un lot de productes de comerç local per a fomentar la natalitat.

Amb l’objectiu de millorar la conciliació familiar i prestar millor servei des dels centres escolars s’ampliarà el servei de escola matinera. A més, s’ampliarà el programa d’activitats extraescolars, es donarà continuïtat al bo escolar per a les famílies d’Alfafar, i es convocaran de nou les ajudes al transport per a joves que cursen estudis superiors.

Les entitats socials, cooperatives i ONG, així com les entitats, associacions i clubs del municipi comptaran amb una sèrie d’ajudes que sumen en total quasi mig milió d’euros.

L’Ajuntament d’Alfafar reforça amb aquests pressupostos el seu compromís amb les persones que formen part del municipi, en una aposta pel creixement individual i col·lectiu

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia