Alfafar i Adif signen els primers passos per a eliminar el pas a nivell

Les alcaldies dels ajuntaments d’Alfafar, Sedaví, Benetússer i Llocnou de la Corona es van reunir ahir per a estudiar l’esborrany d’Adif. Amb els primers passos per a avançar en l’eliminació del pas a nivell.


Després d’estudiar el document i indicar unes certes excepcions. Van acordar la signatura del document a l’espera de tancar una reunió amb el Ministeri, responsable del soterrament de les vies.


Després de la reunió per a debatre sobre el document, es van presentar les conclusions a la representació de l’associació veïnal pel soterrament de les vies. Així com a la població general present en el consistori.

Les alcaldies dels ajuntaments d’Alfafar, Sedaví, Benetússer i Llocnou de la Corona es van reunir en la vesprada d’ahir en el consistori alfafarense. Per a analitzar el document remés per Adif amb el protocol per a avançar en els primers passos necessaris per a l’eliminació del pas a nivell que creua Alfafar.

L’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, va rebre als representants municipals per a estudiar la proposta d’Adif. El protocol enviat per l’entitat ferroviària estableix els passos per a iniciar els estudis de mobilitat i seguretat previs a l’eliminació del pas a nivell situat a Alfafar i la resta d’actuacions.

En la reunió dels primers edils es va acordar signar aquest acord amb algunes puntualitzacions. Per a iniciar així el desbloqueig d’una actuació tan important per a la mobilitat, la seguretat i la salut de tota la ciutadania. També es va aclarir que aquest protocol es tracta únicament d’un primer pas. Però que queda pendent i amb urgència la reunió amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Per a començar també els tràmits del soterrament de les vies.

Una vegada finalitzada la reunió, es van traslladar al Saló de Plens per a traslladar les conclusions a una representació de l’associació veïnal pel soterrament de les vies i de la població general. En aquesta trobada es van exposar els elements bàsics del document i es van aclarir les inquietuds de les persones assistents.

Els quatre temes principals que es van comentar i pels quals es treballa són garantir la mobilitat, disminuir el soroll. Incrementar la seguretat de les persones i assegurar una actuació paisatgística després de l’eliminació del pas a nivell per a la seua integració.

Juan Ramón Adsuara es va mostrar esperançat després d’aquests primers avanços. Però va remarcar amb cautela que “aquest és només el primer pas, però no renunciem a res. Seguirem pendents de la reunió amb el Ministeri per a avançar de manera paral·lela amb el soterrament de les vies”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.