Alfafar inicia el projecte de salut pública Alfafar Camina

Aquesta iniciativa, que promou hàbits saludables, pretén facilitar rutes segures i accessibles per a la pràctica regular d’activitat física.

Aquest pla de salut s’ha llançat en coordinació amb el Centre de Salut d’Alfafar.

Alfafar Camina comptarà amb tres rutes, dues d’elles pel centre del municipi i l’altra pel Barri Orba.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Sanitat, ha posat en marxa el projecte de salut pública Alfafar Camina. Aquesta iniciativa, que promou hàbits saludables, pretén facilitar rutes segures i accessibles per a la pràctica regular d’activitat física.

Aquest pla de salut, que s’ha llançat en coordinació amb el Centre de Salut d’Alfafar, està dirigit a tota la ciutadania del municipi. Alfafar Camina comptarà amb tres rutes, dues amb eixida en el barri antic i l’altra en el Barri Orba. Des del centre de salut, es recomanarà i prescriurà el participar en aquesta activitat per tots els beneficis que aporta.

Les rutes amb eixida des del centre d’Alfafar tenen una distància d’uns 3 quilòmetres. Aquestes caminades recorreran el barri antic i el barri Sant Jordi. L’inici es realitzarà des del centre de salut els dimecres i divendres a les 9.30 hores i els dilluns i dijous a les 15.30 hores. D’abril a juny es farà a les 18.00 hores.

La ruta pel Barri Orba, que té una duració de 2,4 quilòmetres, recorrerà diversos carrers de la zona i està adaptada a tots els públics. L’inici de la caminada es realitzarà en el centre de salut del Barri Orba, els dimecres a les 15.30 hores i els dilluns i dijous a les 15.30 hores. D’abril a juny serà a les 18.00 hores.

Temporalment, el punt d’inici de les rutes del centre de la ciutat, pel barri antic i barri Sant Jordi, es realitzaran des del Parc de les Palmeres per obres a l’entorn del centre de salut.

El passat cap de setmana es van inaugurar les rutes saludables amb una caminada per la Marjal d’Alfafar. Més d’un centenar de persones es van sumar al recorregut del paratge, que va ser de 14 quilòmetres. Els assistents també van poder gaudir d’un esmorzar saludable a meitat del recorregut.

Amb la posada en marxa del projecte Alfafar Camina, l’Ajuntament d’Alfafar continua la seua aposta per reforçar la salut pública i promoure els hàbits saludables entre la ciutadania del municipi.

Comenta la notícia