Alfafar obri les portes del Centre Cultural l’Alqueria

L’Alqueria s’obrirà al públic divendres que ve 4 de novembre amb una jornada de portes obertes a les 20.00 hores.

A partir del diumenge 6 de novembre començaran les visites guiades en el Centre Cultural l’Alqueria.

L’Ajuntament d’Alfafar obrirà al públic el seu nou Centre Cultural l’Alqueria divendres que ve 4 de novembre. A partir de les 20.00 hores la ciutadania podrà acudir a l’emblemàtic edifici per a gaudir d’una jornada de portes obertes.

Durant aquesta jornada, les persones assistents podran realitzar el recorregut lliure per les estades de l’edifici i pel Centre d’Interpretació de l’Arròs. A més, a partir del pròxim diumenge 6 de novembre es realitzaran visites guiades en el Centre Cultural l’Alqueria.

El públic general podrà gaudir d’aquestes visites els diumenges al matí, a les 12.00 hores, sense reserva prèvia. Per part seua, els centres escolars i les associacions podran sol·licitar les seues visites turístiques de dimarts a divendres amb reserva prèvia.

L’Ajuntament d’Alfafar ha realitzat obres de rehabilitació de l’Alqueria del Pi amb una inversió de més de 1,5 milions d’euros. La rehabilitació d’aquest edifici del segle XVII ha sigut cofinançada entre la Unió Europea, a través dels fons FEDER amb una inversió de 500,000 euros, i el consistori alfafarense, amb un pressupost de més d’un milió d’euros.

Les obres han suposat la rehabilitació del conjunt arquitectònic mantenint la seua essència a través de l’ús i recuperació de materials històrics i tradicionals, així com nous elements ecocompatibles. L’Alqueria del Pi alberga en el seu interior un Centre d’interpretació de l’Arròs, així com diverses sales que es destinaran a ús ciutadà i cultural.

Alqueria del Pi

L’Alqueria del Pi, considerada Bé de Rellevància Local, va ser construïda entre els segles XVII i XVIII i és exemple de la tradicional tipologia arquitectònica agrícola de l’època, casa-pati-cambra. Formada per un edifici principal més antic i altres tres annexionats de diferents èpoques, l’alqueria encara conserva molts elements arquitectònics originals. És l’única construcció de tradició agrícola d’aquestes característiques que encara perviu en el nucli urbà d’una localitat de l’Horta Sud.

L’Ajuntament d’Alfafar, amb l’obertura del Centre Cultural l’Alqueria, pretén atorgar a la ciutadania un espai per a gaudir de la cultura i les tradicions del municipi i de la comarca.

Comenta la notícia