Alfafar posa en marxa un curs sobre Criança Positiva

El seu objectiu és dotar de coneixements als progenitors respecte a una criança responsable i plena de valors


Està dirigit a gestants i les seues parelles i famílies amb fills de 0 a 3

L’Ajuntament d’Alfafar, des de l’àrea de Salut Pública, en coordinació amb altres àrees municipals (Serveis Socials, Educació) i altres recursos sanitaris del municipi (Centre de Salut d’Alfafar i la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva) posa en marxa un curs bàsic sobre la criança positiva des d’una perspectiva sociosanitària.

Els principals objectius que persegueix este programa són, d’una banda, facilitar que les famílies adquirisquen estratègies personals, emocionals i educatives que afavorisquen una convivència familiar positiva i, per un altre, promoure en les famílies coneixements, actituds i habilitats sobre la criança de xiquetes i xiquets, partint de les seues vivències, experiències i idees.

La criança positiva és una de les 5 intervencions en el marc de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció del Sistema Nacional de Salut i, com explica Amparo Sanjuán, regidora de Sanitat, “existeix evidència que el període de 0 a 3 anys és clau en el desenvolupament infantil, ja que és quan s’estructuren les bases fonamentals de les persones, és a dir, el llenguatge, els hàbits i les habilitats socials, així com les capacitats cognitives i el desenvolupament emocional i psíquic”. Per tot això, “el treball amb les famílies és fonamental”, insisteix Sanjuán.

En la mateixa línia, Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar, manifesta la voluntat del consistori d’oferir a les famílies l’oportunitat d’adquirir coneixements que potencien les seues habilitats parentals i milloren l’educació i la cura de les xiquetes i xiquets. “Tenim els recursos necessaris i professionals expertes que tractaran temes tan necessaris com el vincle de la inclinació o l’addicció a les pantalles”, exposa Adsuara.

Este curs, la duració del qual és de 8 sessions, tractarà una temàtica diferent en cada sessió. Començarà el 30 d’octubre fins al 18 de desembre en el Centre Cultural l’Alqueria, en horari de 9.30 a 11.00 hores. La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se a través del codi QR imprés en els materials o de manera presencial en els SAC de l’Ajuntament d’Alfafar fins al dia 26 d’octubre, on se’ls facilitarà tota la informació sobre aquest tema.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.