Alfafar presenta la rehabilitació de l’edifici municipal del Barri Orba a fons europeus

La rehabilitació s’ha pressupostat en més de 3 milions d’euros, amb una inversió europea de 2.999.818,57 euros i una aportació municipal de 629.961,90 euros.


L’edifici donarà resposta a les necessitats de la ciutadania i dotarà al municipi de més espais públics i culturals.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de les regidories de Fons europeus, Cultura i Serveis econòmics, ha presentat el projecte de rehabilitació de l’edifici municipal del Barri Orba a la subvenció del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) de la Unió Europea.

Aquesta actuació s’ha pressupostat en un total de 3.629.780,47 euros, dels quals 2.999.818,57 euros corresponen a la subvenció del PIREP i l’IVA, 629.961,90 euros, els destinarà l’ajuntament. El projecte contempla intervencions encaminades a la millora d’eficiència energètica, sostenibilitat ambiental, accessibilitat i habitabilitat.

L’edifici, que va ser adquirit en 2020 com a resposta a la reivindicació veïnal de comptar amb un espai municipal per a la ciutadania des de fa quasi 50 anys, tindrà un ús administratiu, social i cultural. La proposta de rehabilitació i composició de la infraestructura contempla les opinions recollides a través de participació ciutadana.

La regidora de Cultura i veïna del barri, Fina Carreño, ha assegurat que “parlem d’una actuació històrica, aconseguim complir el nostre objectiu de comprar l’edifici i hem sol·licitat la subvenció de fons europeus per a rehabilitar-lo, és una infraestructura emblemàtica dins del barri”.

Amb aquesta subvenció, l’Ajuntament d’Alfafar dona resposta a les reivindicacions històriques i incorporarà en aquest edifici municipal serveis públics que donaran resposta a les necessitats de la ciutadania i espais públics a la seua disposició.

Comenta la notícia