“Alfafar sense fum” per a celebrar el Dia Mundial sense Tabac

La campanya informa sobre els riscos de fumar, així com de les diferents alternatives per a deixar-ho

L’estudi realitzat va mostrar que un 80% de joves d’Alfafar ha experimentat amb el tabac

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), ha volgut commemorar el Dia Mundial sense Tabac. Amb una sèrie d’activitats, emmarcades dins de la campanya “Alfafar sense fum”. Que tenen com a objectiu conscienciar a la població sobre els perills del consum de nicotina, així com animar als fumadors a deixar aquest hàbit nociu per a la salut.

Durant aquesta setmana, s’han muntat diferents estands, un en la Plaça de l’Ajuntament i un altre en la Plaça Poeta Miguel Hernández. On l’equip de professionals de la UPCCA, ha oferit a la ciutadania informació sobre els riscos que suposa el consum d’aquesta droga i sobre els tallers gratuïts per a deixar de fumar que es realitzen des del Centre de Salut d’Alfafar. A més, s’han intercanviat cigarrets oferits pels propis fumadors, a canvi de piruletes, llepolies i adhesius.

Aquesta campanya té com a objectiu educar a tota la ciutadania sobre aquests riscos, i és per això, que l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, anima a tota la ciutadania a participar, “volem promocionar els beneficis d’un estil de vida sense fum i oferir suport a aquells que desitgen deixar de fumar. Junts podem construir un Alfafar més sa i lliure de fum”.

Enquestes sobre hàbits de consum en joves d’Alfafar


La UPCCA, al costat del Servei d’Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental (SASEM) i l’àrea de Salut Pública, amb l’objectiu de conéixer la situació actual sobre les addiccions entre l’adolescència, ha dut a terme la investigació: “Enquesta sobre hàbits de consum de substàncies, ús de dispositius i salut mental”.

El treball de recerca s’ha realitzat a través d’un qüestionari anònim a quasi 600 estudiants d’ESO, Batxillerat i FPB d’alguns centres educatius d’Alfafar. Les preguntes giraven entorn del consum experimental de substàncies, la percepció de risc, l’ús de dispositius digitals. Com a videojocs i mòbils, jocs d’apostes i d’atzar, així com, preguntes relacionades amb la seua salut física i mental.
Alguns dels resultats d’aquest estudi evidencien que, entorn del 80% dels i les adolescents de 12 a 17
anys han provat el tabac, i concretament el 50% ho han fet a través dels vapers.

L’edat mitjana d’inici del consum se situa en 13 anys per a les dones i els 14 anys en els homes. Dades que posen en valor la importància del treball de prevenció d’aquesta substància i d’habilitats socials per a afrontar la pressió de grup.

Aquestes dades alarmants preocupen el consistori qui. A través de campanyes com aquesta, treballen dia a dia per a millorar la salut física i mental de la població.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.