Alfafar suma una inversió de més d’1 milió d’euros en el municipi

Alfafar destina més d’1 milió d’euros per a actuar en la pacificació del trànsit en els entorns escolars i l’enjardinament de l’entorn del Centre Cultural l’Alqueria.

Aquestes actuacions estan cofinançades entre l’Ajuntament d’Alfafar i la Diputació de València, dins del Pla d’Inversions 2022-2023.

L’Ajuntament d’Alfafar destinarà més d’1 milió d’euros a millorar les infraestructures del municipi. Aquesta inversió es realitzarà amb cofinançament entre l’Ajuntament d’Alfafar i la Diputació de València, dins del Pla d’Inversions 2022-2023.

Aquesta inversió permetrà executar dues actuacions: la pacificació del trànsit en els entorns escolars d’Alfafar i l’enjardinament i aprofitament de les aigües a l’entorn del Centre Cultural l’Alqueria, situat en l’antiga Alqueria del Pi.

La pacificació del trànsit en els entorns escolars d’Alfafar busca desenvolupar espais que donen més protagonisme al vianant en zones sensibles com són els centres educatius, amb espais inclusius i accessibles. La iniciativa compta amb un pressupost d’uns 708.000 euros, i respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 13, accions pel clima.

Entre altres actuacions, es busca el calmat del trànsit, amb la instal·lació d’elements que disminuïsquen la velocitat dels vehicles; l’ampliació de voreres, per a oferir majors espais a les famílies, o la instal·lació i millora d’elements del mobiliari urbà, com a bancs i altres elements que oferisquen comoditats i opcions a les famílies.

La pacificació del trànsit en els entorns escolars es realitzarà en nou punts del municipi, al costat del CEIP Orba, CEIP La Fila, CEI Rabisancho, EI Remedios Montaner, IES 25 d’Abril, col·legi Vamar, el col·legi María Inmaculada i dues edificacions del col·legi Guia.

Aquesta iniciativa està íntimament lligada al desenvolupament del projecte Camins escolars, que treballa en la planificació i execució de rutes segures perquè menors i famílies puguen accedir amb seguretat i autonomia als centres educatius.

L’actuació a l’entorn de l’Alqueria compta amb dues fases d’acció. La primera, de pressupost íntegre municipal, consisteix en la instal·lació d’una nova canalització per a les aigües pluvials, de manera que minimitze la inundabilitat de la zona. A més, es generarà un tanc de tempesta per a acumular els excessos pluvials de manera que posteriorment es puguen utilitzar en el futur jardí de l’Alqueria.

La segona fase es contempla dins del Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València, amb un cofinançament al costat de l’Ajuntament d’Alfafar de 382.000 euros. En total, el consistori invertirà en totes dues fases de l’actuació 614.000 euros. Aquesta actuació respon als criteris del ODS 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles.

En la segona fase de desenvolupament es realitzarà la urbanització i enjardinament, i es treballaran en la gestió, reutilització i aprofitament de les aigües recollides amb l’actuació de la primera fase per a realitzar reg sostenible en aquesta zona verda.

Amb aquestes accions, l’Ajuntament d’Alfafar fa front al seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, i el seu desenvolupament s’alinea amb Alfafar 2030. També cerca així millorar el nivell de vida de la seua ciutadania, la seguretat de les persones i la generació d’espais dedicats a la població.

Comenta la notícia