Alfafar tanca l’exercici 2021 amb un superàvit superior a 1.7 milions d’euros

L’augment dels ingressos durant l’exercici 2021 i una gestió econòmica prudent a causa de la crisi han sigut els causants d’aquesta xifra.

El superàvit es reinvertirà en la millora dels serveis a la ciutadania, les inversions en la via pública i fer front als augments de costos de matèries primeres en contractes d’obra.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través les regidories de Serveis Socials, Igualtat i Sanitat, va celebrar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones divendres passat 27 de maig a la sala Ventura Alabau. En l’acte, presidit per les regidores de Serveis Socials, Fina Carreño, i la regidora de Sanitat, Amparo Sanjuán, es va presentar el llibre “Nou Noms” amb la presència de l’autora, María Huertas.

Des d’Alfafar s’ha volgut commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, per a visibilitzar, denunciar i fer front a les diverses malalties mentals que pateixen les dones i les dificultats i desigualtats quant a l’accés integral a la salut.

Per a això, s’ha aprofitat el llibre de María Huertas, “Nou Noms”, el qual parla sobre nou dones que van estar ingressades en un manicomi, on van veure vulnerats tots els seus drets. Les protagonistes d’aquestes històries són en la seua majoria supervivents de casos de violència masclista, que van patir abusos i depressió, entre altres problemàtiques.

María Huertas ha sigut durant els últims 30 anys cap de servei del departament 9 de la Comunitat Valenciana. Va iniciar el seu treball en salut mental amb les dones a l’Hospital Psiquiàtric de Bétera i va ser fundadora de l’associació de Dones per a la Salut, on desenvolupava treball amb aquest col·lectiu des dels tallers vivencials en els barris.

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d’Hisenda i Serveis Econòmics, ha presentat la liquidació del pressupost de 2021, que presenta un resultat de superàvit d’1.748.597,24 euros. Aquest superàvit s’ha degut, en la seua gran majoria, a l’augment dels ingressos que ha obtingut l’ajuntament, després de congelar els impostos i bonificar les taxes municipals, i la prudència en la gestió econòmica degut a l’efecte de la crisi econòmica provocada per la pandèmia del COVID-19.

Aquest superàvit es reinvertirà en el propi municipi, en una ampliació de crèdits també aprovada en el mateix ple, que implicarà la millora dels serveis a la ciutadania, les inversions en la via pública i fer front als augments de costos de matèries primeres en contractes d’obra.

El regidor d’Hisenda, Eduardo Grau, que va presentar al costat de l’equip de Serveis Econòmics la liquidació al ple i als grups polítics, ha remarcat que “aquests recursos han de servir per a millorar la vida de tota la ciutadania d’Alfafar. Amb aquesta reinversió ajudem a millorar l’estat de la via pública i el manteniment dels nostres carrers, augmentem la neteja viària i dels edificis i col·legis, millorem el servei d’ajuda a domicili, reactivem els programes de festes, cultura i esport, augmentem els serveis per a majors i redactem projectes per a presentar-los a subvencions europees. Tot per a millorar la qualitat de vida de totes les persones que viuen a Alfafar”.

En concret, destaquen les partides de festes, cultura, esports, falles i joventut, que es recuperen després de no haver estat al complet els dos últims anys. D’igual forma, augmenten els serveis a la ciutadania amb noves màquines d’expedició de certificats d’empadronament i convenis amb comerços per a la realització de descomptes a persones majors. També s’aposta pel futur i pel desenvolupament del municipi, amb l’elaboració de projectes de sostenibilitat, digitalització i l’actuació sobre l’edifici municipal del barri Orba, conegut com “Meral”.

Amb tot això, l’Ajuntament d’Alfafar contínua apostant pel creixement d’Alfafar des d’un punt de vista sostenible, mantenint la prudència econòmica en tot moment, però tenint com a meta el desenvolupament del municipi i de tota la seua ciutadania, amb l’objectiu de complir el Pla Estratègic Alfafar Ciutat de Persones 2030, per a crear una ciutat amable, sostenible, i que té com a fi la millora contínua de la qualitat de vida de totes les persones.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià      

Comenta la notícia